Tort cu ciocolata si zmeura

de ela in Torturi, 13 Feb 2016 | 3090 vizualizari

 

Cel mai bun gust il are dupa doua zile

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 100 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 praf de sare
  • 115 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • STRAT CIOCOLATA LAPTE:
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca neindulcita(dorna,am pus eu)
  • 1 praf de sare
  • 1 plic gelatina alba alimentara granulata(8gr)
  • 50 ml apa rece
  • STRAT ZMEURA:
  • 300 gr zmeura(200+100)
  • 250 gr ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • un praf de sare
  • 10 gr gelatina alba granulata
  • 50 ml apa rece colorant alimentar rosu(optional)
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 1 lingura unt
  • 300 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de sare
  • 10 gr gelatina alba alimentara
  • 50 ml apa rece
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • GLAZURA:
  • 75 gr (2batoane mici)ciocolata snickers
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 gr alune nesarate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si zmeura:

Preincalziti cuptorul cat faceti blatul.Va iesi un blat mai tare care sa poata sustine straturile de crema.Imi pare rau ca nu am insiropat blatul cu zeama scursa de la zmeura,iesea mai aromat si mai moale.

Punem untul la topit intr-o craticioara,la foc mic,amestecand din cand in cand,pana se topeste untul.Adaugam zaharul si amestecam continuu pana se topeste,dar nu se lasa sa ajunga pana la punctul de fierbere.Oprim focul si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei,amestecand ocazional.Adaugam ouale,treptat,unul dupa altul,amestecand bine, continuuCompozitia va parea la inceput grunjoasa,dar dupa ce adaugam ouale,va deveni neteda si stralucitoareFaina,cacaoa.,praful de copt si sarea le cernem si peste ele adaugam compozitia de mai sus amestecan usor si omogenizand bine.Adaugam si esenta de vanilie.

Tapetam forma de copt cu hartie de copt si turnam aluatul.Dam la cuptor,la foc mic,cam 30minute(facem testul cu scobitoarea)Scoatem si lasam sa se raceasca.Pregatim forma de copt pentru asamblarea tortului,tapetand-o cu folie alimentara sau hartie de copt.

Pregatim crema de ciocolata intre timp:Gelatina o punem la hidratat in 50ml apa rece,intr-un recipient care poate fi pus si la microunde.Rupem ciocolata cu lapte bucati mici si o punem la bain marie impreuna cu 100ml smantana pentru frisca.si cu un praf de sare.Cand s-a topit,luam de pe aburi.Punem gelatina 10secunde la microunde sau pe aburi,pana se topeste si o adaugam in ciocolata fierbinte,amestecand pana este bine incorporata.Lasam sa se raceasca si intre timp batem restul de 150ml smantana pentru frisca pana se intareste(nu mult ca se unteste),apoi o incorporam in ciocolata racita si amestecam usor.

Punem blatul de tort inapoi in forma,peste care adaugam crema de ciocolata cu lapte,nivelam bine si dam la frigider cam 30minute,pana se intareste crema suficient ca sa putem adauga urmatorul strat de crema.

Pregatim stratul de crema cu zmeura.Punem 200gr zmeura (100pastram pentru pus intregi in crema)intr-un blender cateva secunde.Eu am pus in magic bullet si s-a facut pasta asa ca nu am putut sa o strecor ca sa scap de seminte decat dupa ce am topit-o pe foc cu ciocolata.Daca iese subtire,treceti printr-o sita ca sa eliminati semintele.Avem nevoie cam de 200ml de compozitie pentru crema.

Punem gelatina la hidratat in apa,la fel ca mai sus.

Punem pe baie de aburi,ciocolata bucatele,pireul de zmeura,praful de sare,100ml smantana pentru frisca si lasam la topit.Punem gelatina la topit la microunde si o incorporam in ciocolata alba topita.Lasam sa se raceasca.Intre timp batem restul de smantana pe care o adaugam la ciocolata topita racita,amestecand usor.Adaugam zmeura ramasa,amestecand cu grija,Punem si colorantul daca vrem.Daca crema de ciocolata cu lapte s-a intarit,punem crema de zmeura peste ea si nivelam bine,apoi dam la rece pentru inca 30minute.

Pregatim crema de ciocolata alba:Punem gelatina la hidratat.Punem la topit ciocolata alba rupta bucatele,untul,praful de sare,mierea si 100ml smantana pentru frisca si esenta de vanilie.Adaugam gelatina topita ,batem smantana pentru frisca si amestecam in ciocolata topita si racita.Punem peste crema de zmeura intarita si nivelam bine.Lasam cateva ore sa se intareasca,inainte sa o scoatem din forma si sa o glazuram.Eu nu am avut timp sa o las si am ciopartit-o pe margini (((.

Pregatim si glazura:Taiem ciocolata snickers bucati mai mici,la fel rupem si ciocolata cu lapte.Punem pe baie de aburi cu frisca lichida si lasam sa se raceasca.Luam de pe foc si adaugam alunele,amestecand bine.Lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei,apoi o punem peste tort si nivelam.Lasam la rece cateva ore

 

TIPS-URI

1

daca aveti zmeura congelata,scoateti din timp din congelator si lasati sa se dezghete in frigider cateva ore

2

scoateti mai mult de 300 gr pentru ca atunci cand se va dezgheta va ramane cam cu 100 gr mai putin la gramaj

3

avem nevoie de o forma de tort de 24 cm si cat mai inalta,eu am pus un cerc reglabil care era mult mai inalt ca forma pentru ca tortul iese mai inalt de 10 cm

4

inainte de a servi lasati tortul la temperatura camerei vreo 15 minute pentru a avea cel mai bun gust si cea mai buna textura

5

pastrati zeama scursa de la zmeura pentru insiropat blatul, dar sa il insiropati foarte putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

dantes 1

19.02.2016, 07:29

Super!

Sylvia 1

19.02.2016, 11:46

arata superb !

Criss 1

19.02.2016, 15:55

Delicios.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de nuci si ciocolata