Tort cu crema de branza (2)

de Lau in Torturi, 30 Noi 2011 | 1992 vizualizari

 

La multi ani sarbatoritilor!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua mari
  • 7 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de branza
  • 250 g ricotta
  • 200 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 500 g frisca
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza (2):

Blatul-albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine ca o crema. Adaugam faina (care o cernem) praful de copt si esenta de rom. Amestecam usor cu lingura de jos in sus, turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (la foc mic spre mediu) pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam sa se raceasca


Crema-mixam mascarpone cu zaharul pudra, adaugam ricotta si le mixam impreuna cca 2 minute, apoi adaugam 100 g frisca.


Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa, o punem pe baie de aburi pana la dizolvare completa (sa nu fiarba), adaugam jumatate in crema de branza, amestecam si dam la rece.


300 g frisca o mixam cu 100 g zahar, adaugam capsunile si mixam cca 1 minut cu mixerul, adaugam restul de gelatina si amestecam.


Asezam blatul, il insiropam (eu l-am insiropat cu sirop de capsuni) apoi cu ajutorul unui posh am adaugat crema de branza in cercuri si frisca. Pe margina am pus felii de portocale. Dam la rece.


Cand s-a intarit bine, am adaugat 100 g frisca deasupra si am ornat cu ornament de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

sectiunea mai pe seara,cand il vom servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

05.12.2011, 20:56

Hai Janina fii mai buna ...de Craciun...fii mai bun ....am fost in week-end la targul de la Manuc targul de dulciuri si am cumparat prajituri...aspectoase nimic de zis...insa fara gust.... am luat cremsnit si tort de biscuiti.......no comment! Eu stiu ca fiecare mami pune suflet cand face pentru picii ei...si Lau le-a facut la copilasi...eu ii dau credit

Lau 1

05.12.2011, 21:08

ruxy mersi frumos

Lau 1

05.12.2011, 21:10

janina poate imi spui si ce nu iti place la tort,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de foietaj cu Ceva Fin