Tort cu crema de cacao

de Rocsi in Dulciuri, 4 Mai 2010 | 6209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 12 linguri zahar
  • 12-13 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • crema:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao:

blatul:


albusurile se bat spuma.peste spuma de albusuri se pun 6 linguri de apa fierbinte,api zaharul treptat si se bate in continuare pana albusurile nu mai curg din lighean.


peste spuma de albusuri se pun galbenusurile rand pe rand si se mixeaza,apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,esenta de vanilie,coaja de lamaie si la urma faina treptat.


se ia o tava rotunda de tort,se tapeteaza cu putina margarina,se pune hartie de copt,se toarna compozitia si se da in cuptorul incins pana ce blatul este copt.(se face testul cu scobitoarea).


cand e gata se scoate si se lasa la racit.


intre timp preparam crema:


galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pe baie de aburi pana ce acestea se ingroasa.


separat untul se mixeaza pana devine o pasta.


cand crema de galbenusuri este putin calduta ,se adauga untul spuma si se amesteca pana crema se raceste de tot.


la urma se adauga lichiorul de ciocolata,esenta de rom si cacaoa.


blatul se taie in trei si incepe sa se monteze.


un rand de blat,crema,blat ,crema,blat si crema pe deasupra.(blatul il insiropati putin....faceti un sirop din apa,zahar,1 esenta rom).


pe laterale se pune frisca si se orneaza dupa bunul plac.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.05.2010, 08:21

epurasha2bb 1

06.05.2010, 19:45

mmm, tare as gusta o bucatica si separat si un castron numai cu crema aia delicioasa si aromata! cred ca mirosea demetial!

babi5 1

15.12.2014, 07:10

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec