Tort cu crema de frisca si visine

de mihaelaM in Torturi, 22 Oct 2011 | 3813 vizualizari

 

Azi as fi mancat ceva dulce....si nu prea stiam ce...intr-un final m-am decis si haideti sa vedeti ce bunatate a iesit

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 5oua
  • 200gr zahar
  • 220gr faina
  • 125ml ulei
  • 125ml apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
CREMA
  • 1cutie hulala(200ml)
  • 250gr visine
  • 2linguri zahar pudra
SIROP
  • 1cana de apa
  • 5linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de rom
ORNAT
  • 1plic spuma pt deserturi
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de frisca si visine:

Amestecam ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema,apoi adaugam uleiul si apa.


Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam in ploaie peste compozitia din vas.


Ungem o cratita cu ulei si o tapetam cu ulei dupa care vom da la cuptorul incins cam 45 min.


Luam visinele(eu le-am avut la congelator asa ca a trebuit sa le las sa se dezghete si sa se scurga) si le punem in blender pana ce se fac pasta.


Mixam si frisca dupa care vom adauga zaharul si visinele.Dam la rece pana ornam tortul.


Preparam si siropul. Intr-un ibric punem cana de apa impreuna cu zaharul iar sucul lasat de la visine eu nu l-am aruncat l-am adaugat si pe el. Am lasat sa fiarba la foc mic timp de 15-20min.Dupa 10 minute cand se mai raceste putin putem adauga si fiola de esenta.


O data tortul scos din cuptor si racit il taiem il insiropam si il umplem cu crema de visine.


Preparam si spuma conform instructiunilor de pe plic apoi putem orna tortul.Deasupra radem ciocolata.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

LUK 1

24.10.2011, 08:29

excelent

mihaelaM 1

25.10.2011, 19:52

s-a facut doamna Medi

mihaelaM 1

25.10.2011, 19:53

multumesc Luk

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata