Tort cu crema de frisca si visine

de mihaelaM in Torturi, 22 Oct 2011 | 3430 vizualizari

 

Azi as fi mancat ceva dulce....si nu prea stiam ce...intr-un final m-am decis si haideti sa vedeti ce bunatate a iesit

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 5oua
  • 200gr zahar
  • 220gr faina
  • 125ml ulei
  • 125ml apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
CREMA
  • 1cutie hulala(200ml)
  • 250gr visine
  • 2linguri zahar pudra
SIROP
  • 1cana de apa
  • 5linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de rom
ORNAT
  • 1plic spuma pt deserturi
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de frisca si visine:

Amestecam ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema,apoi adaugam uleiul si apa.

Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam in ploaie peste compozitia din vas.

Ungem o cratita cu ulei si o tapetam cu ulei dupa care vom da la cuptorul incins cam 45 min.

Luam visinele(eu le-am avut la congelator asa ca a trebuit sa le las sa se dezghete si sa se scurga) si le punem in blender pana ce se fac pasta.

Mixam si frisca dupa care vom adauga zaharul si visinele.Dam la rece pana ornam tortul.

Preparam si siropul. Intr-un ibric punem cana de apa impreuna cu zaharul iar sucul lasat de la visine eu nu l-am aruncat l-am adaugat si pe el. Am lasat sa fiarba la foc mic timp de 15-20min.Dupa 10 minute cand se mai raceste putin putem adauga si fiola de esenta.

O data tortul scos din cuptor si racit il taiem il insiropam si il umplem cu crema de visine.

Preparam si spuma conform instructiunilor de pe plic apoi putem orna tortul.Deasupra radem ciocolata.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de frisca si visine-0
Tort cu crema de frisca si visine-1
Tort cu crema de frisca si visine-2
Tort cu crema de frisca si visine-3
Tort cu crema de frisca si visine-4

COMENTARII (22)

LUK

LUK 1

24.10.2011, 08:29

excelent

mihaelaM

mihaelaM 1

25.10.2011, 19:52

s-a facut doamna Medi

mihaelaM

mihaelaM 1

25.10.2011, 19:53

multumesc Luk

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!