Tort cu crema de ghimbir

de Satisfyyourcravings in Torturi, 11 Noi 2012 | 5820 vizualizari

 

Un tort surprinzator, delicios, propus de Gordon Ramsay in "Ultimate Cookery Course" episodul 11- Baking. La reteta originala am mai adaugat cateva condimente pentru a-l transforma intr-un desert cu aroma de Chai.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 175 grame faina
  • 175 grame zahar
  • 175 grame unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita scortisoara pudra
  • o lingurita cuisoare pudra
  • jumatate lingurita cardamom pudra
  • cateva boabe de piper negru pudra

Pentru crema:

  • 200 ml smantana
  • o bucata mare de ghimbir

Pentru glazura:

  • 150 grame ciocolata neagra
  • 150 grame creme fraiche
  • 50 grame unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ghimbir:

Cele 175 de grame de unt se mixeaza cu zaharul pana se albeste incepand cu viteza mica, apoi cu viteza ceva mai mare. Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare adaugare.  Se adauga vanilia, praful de copt, scortisoara, cuisoarele, piperul, cadamomul si faina cernuta si se amesteca cu o spatula pana la omigenizare. Daca aluatul este prea ferm se adauga putin lapte pentru a obtine un aluat pastos.

Se toarna aluatul uniform intr-o tava cu pereti/ fund detasabil tapetata cu faina si unt si se introduce la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa 5 minute la racit in tava, apoi se scoate pe un grilaj de metal pentru a se raci. Dupa ce se raceste, se taie blatul transversal in 2 parti egale. 

Intre timp, se bate smantana pana formeaza creste moi. Se lasa 2 minute deoparte pana se da ghimbirul pe razatoarea mica, obtinand un piure fin. Se adauga ghimbirul peste smantana si se amesteca cu telul pana la omogenizare. Se pastreaza la frigider.

Se incalzeste creme fraiche impreuna cu mierea. Ciocolata se taie bucati si se aseaza impreuna cu untul intr-un bol. Peste ciocolata se toarna creme fraiche si se amesteca pana la omigenizare. 

Pentru asamblare, peste felia de blat de la baza se aseza cu generozitate crema de ghimbir. Deasupra se aseaza cealalta felie de blat si se apasa usor pentru a uniformiza crema. Cu un polonic se toarna glazura de ciocolata prin miscari circulare astfel incat toata suprafata tortului sa fie acoperita cu ciocolata. 

TIPS-URI

1

Daca se consuma a doua zi, aromele sunt mult mai intense si blatul mai putin crocant.

2

Am folosit o tava cu diametrul de 20 de cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"