Tort cu crema de vanilie

de nilgun in Torturi, 9 Aug 2013 | 4727 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 200 gr. unt
  • 30 gr. cacao 
  • 1 lingurita ness
  • 220 gr. ciocoata cu continut mare de cacao 
  • 220 gr. faina 
  • 50 ml. lapte
  • 50 gr. iaurt
  • un pic praf de copt 
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema: 

  • 500 m.lapte
  • 4oua
  • 100 gr. zahar 
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri amidon alimentar
  • Pentru frisca:
  • 350 gr. smantana 
  • esenta de vanilie 
  • 3-4 linguri de zahar 
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie:

Pentru blat:

Se faramiteaza ciocolata si se topeste impreuna cu untul la bain marie.   Se adauga esenta de vanilie si se lasa deoparte la racit. Cand e caldut se adauga zaharul sarea si ouale batute putin cu furculita. Se amesteca totul apoi se adauga laptele si iaurtul. La sfarsit se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. si se amesteca bine cu o lingura de lemn. 

Se unge cu unt o forma de tort de 26 cm, se pune compozitia, se introduce la cuptor la foc mediu pana cand trece testul scobitorii. La mine a durat cam 40 de minute. Se opreste focul, si se lasa sa se raceasca incet incet in cuptor.

Pentru crema:

Cei 500 ml lapte ii impartim in 400ml si 100 ml.  Cei 400 ml ii incalzim usor, mixam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Apoi adaugam amidonul si cei 100 ml. lapte rece. Apoi se adauga in fir subtire lapte infierbantat si se pune tot amestecul la fiert.  Dupa ce se ingroasa, punem si albusurile batute spuma cu putin zahar.  Se mai lasa la foc cam 5 minute. Se lasa la racit

Pentru frisca:

Ustensilele- adica castronul in care urmeaza sa batem spuma si paletele mixerului se baga la frigider inainte. Smantana e bine sa fie rece rece de la frigider, bagata chiar cu o seara inainte.

Apoi mixam smantana cu zaharul , la inceput la treapta unu, apoi crestem la treapta 5. Punem si esenta de vanilie. trebuie bauta bine, dar nu pana se face unt. 

Asamblare:

Blatul de tort, dupa ce s-a racit se taie in 2. Se pune crema la mijloc.

Se acopera cu frisca. Si se orneaza cu un praf de scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat