Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine

de dakris in Torturi, 15 Iul 2012 | 4721 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Crema ganaj de ciocolata neagra

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt

Crema mousse de visine

  • 250 g visine din sirop
  • 100 ml sirop visine
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 4 linguri frisca (~150 ml) Hulala

Glazura

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt

Decor

  • 60 g ciocolata alba, pt inimioare
  • ornamente colorate

Sirop de visine 250 ml

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine:

Crema ganaj


Intr-o craticioara se pun 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.


Crema mousse de visine


Intr-un bol se pune gelatina cu 3-4 linguri de apa la hidratat (cca 5 min).


Visinele, impreuna cu siropul se mixeaza cu un mixer vertical/blender, piureul rezultat punandu-se intr-o craticioara pe foc. Cand aprope incepe sa fiarba se adauga gelatina hidratata in prealabil, se amesteca bine si se lasa la racit. Atentie!!! Fierberea distruge gelatina. Asadar, a nu se fierbe piureul de visine!


Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca lichida batuta anterior.


Blatul


Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie cu siropul de visine. De preferat blatul sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.


Glazura


Frisca si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata si se lasa la racit.


Asamblarea


Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o spatula crema ganaj. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta, crema mousse de visine (din care se opresc 2 linguri cu care se va „imbraca” tortul) peste care se aseaza a treia felie.


Cand incepe sa se ingroase putin crema pt galzura, aceasta se intinde usor, cu o spatula, peste stratul subrire de crema mousse, apoi se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga ornamentele.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

16.07.2012, 18:34

ce minunatie de tort LIKE!

dakris 1

17.07.2012, 16:16

multumesc!

carmen_toma10 1

28.06.2014, 09:18

foarte buna reteta dar nu ai scris cat ulei se pune in blat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort inima de capsuni