Tort cu fructe de padure

de ela in Torturi, 26 Dec 2010 | 6897 vizualizari

 

aveam in plan altfel de tort,dar cum nu am gasit reteta tortului respectiv,am improvizat altceva

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  • 1 praf de copt,
  • zeama de compot
  • CREMA:
  • 2 plicuri budinca de vanilie,
  • 800 ml lapte,
  • 5 linguri zahar pt budinca,
  • 50 gr unt,
  • 250 gr frisca,
  • 1 plic gelatina alba(+2linguri zahar)
  • DECOR:
  • 1 plic gelatina rosie,
  • 2 linguri zahar,
  • 250 ml apa,
  • 450 gr fructe de padure congelate(+2linguri zahar)
  • ORNAT:
  • 150 gr frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Scoatem fructele din congelator si le lasam la dezghetat la temperatura camerei.Cand s-au dezghetat,punem peste ele 2linguri de zahar.


Pregatim blatul:Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina si praful de copt.


Ungem o forma de tort cu margarina si tapetam cu faina si punem in el compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 35-40minute,pana este copt blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.


Pregatim crema:Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic,adaugam untul si amestecam bine.Lasam la racit.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.Batem frisca.


In budinca racita,adaugam gelatina si frisca si omogenizam bine.


Taiem blatul in doua(chiar si in 3) si ungem,insiropam blatul cu putina zeama de compot si ungem cu 3/4din crema.Adaugam a doua foaie de blat si punem crema ramasa.


Pregatim si gelatina rosie,la care folosim si zeama scursa de la fructe,la care completam cu apa pana la 259ml cat este necesar pt pregatit.Lasam sa se raceasca putin,apoi adaugam fructele si amestecam bine.Punem gelatina peste crema,nivelam bine,apoi ornam cu frisca batuta,dupa gust.Lasam la rece cateva ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (114)

ela 1

12.02.2011, 14:35

Roberta...ce frumos ai spus....cred ca m-ai nimerit

deyutzky 1

12.02.2011, 16:58

Mmm..arata fantastic! ...felicitari si un calduros La multi ani!

ela 1

14.02.2011, 01:16

deyutzky,multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe