Tort cu fructe de pădure

de elucubratiiculinare in Torturi, 26 Mar 2012 | 2468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahăr,
  • un praf de sare,
  • 350 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • 1-2 lingurițe esență vanilie.
  • Crema:
  • 700 ml frișcă,
  • 10 g gelatină,
  • 250 g zahăr pudră,
  • o lingură zeamă de lămâie,
  • 250 g fructe de pădure.
  • Decor:
  • 250 g fructe de pădure,
  • 100 g ciocolată,
  • decor cacao,
  • 1 plic Tort - Gelee transparent Dr. Oetker.
  • Sirop opțional:
  • o cană apă,
  • o cană zahăr,
  • 1 linguriță esență vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de pădure:

Se amestecă untul cu ouăle, adăugăm zahărul treptat și amestecăm bine cu un mixer. Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron, apoi se adaugă treptat și amestecăm bine până la omogenizarea compoziției. Se pune într-o formă rotundă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie pergament. Se coace la 180 grade C pentru 45-50 minute. După ce se răcește se va tăia partea de deasupra și se va da deoparte (puteți să o păpați cu dulceață). Restul blatului se va împărți în două părți egale.


Pentru cremă înmuiem gelatina în 100 ml apă rece, apoi se încălzește la foc mic într-un vas până gelatina s-a dizolvat complet. (atenție să nu o fierbeți, pentru că gelatina își va pierde calitățile). Batem frișca cu zahărul și o lingură de zeamă de lămâie. Se bate bine până frișca se întărește. Apoi adăugăm gelatina și amestecăm bine. La sfârșit adăugăm 250 g fructe de pădure și amestecăm ușor. În două tăvi de tort cu același diametru și pereții detașabili unse bine cu unt și tapetate cu zahăr pudră punem câte un blat.


Dacă vă place ca tortul să fie însiropat puteți face un sirop din 1 cană zahăr și o cană apă, la care adăugați o linguriță esență de vanilie. Siropul răcit se împarte în două și se va însiropa fiecare blat.


Crema o împărțim în două și o punem deasupra blatului. Cele două tăvi se dau la rece pentru minim 2 ore (dacă-l faceți seara, e mai bine să-l lăsați până a doua zi). În cazul în care nu aveți decât o tavă care are pereții detașabili, trebuie să mai găsiți o tavă normală dar musai cu același diametru. Numai că în tava normală o vom tapeta cu folie alimentară, și pe aceasta o vom unge cu unt și vom presăra zahăr pudră. Și vom pune prima dată crema și apoi blatul.


E, acum urmează partea grea cu asamblatul. Vom pune ușor un tort unul peste altul (cu mare atenție). Se pun fructele de pădure deasupra și se prepară Tort - Gelee transparent Dr. Oetker conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se va turna peste fructe. Se ornează cu ciocolată rasă și ornament de cacao. Se ține la rece până la servire.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:04

bun de tot si frumos

mamaieelena 1

27.03.2012, 18:06

imi place

Ubulika 1

28.03.2012, 07:45

fff bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure