Tort cu fructe de padure

de lia maria in Torturi, 15 Feb 2013 | 3236 vizualizari

 

Un dulce racoritor si delicios, ideal de pregatit in orice perioada!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuit petit beure
  • 300 g unt
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema:
  • 500 g fructe de padure congelate
  • 500 g frisca Hulla
  • 450 iaurt gras
  • 300 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 1 fiola esenta vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Biscuitii ii punem in robot si ii faramitam. Untul il topim in microunde si-l adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta, mixand in continuare pana ce sant absorbite in totalitate. Punem compozitia intr-o forma de tort, cu pereti detasabili , presam bine pe fundul formei si dam la rece.

Fructele le punem intr-o strecuratoare si le lasam la decongelat si scurs.

Gelatina o punem la hidratat in putina apa.

Frisca o batem si o dam la rece. Iaurtul cu zaharul si vanilia le frecam bine pana se topeste zaharul.

Amestecam cele doua compozitii, adaugam fructele si gelatin, omogenizam totul si turnam compozitia peste blat. Dam la frigider pentru cel putin 3-4h, sau preferabil, peste noapte.

Se orneaza sau nu, dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata deasupra.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu fructe de padure-0
Tort cu fructe de padure-1
Tort cu fructe de padure-2
Tort cu fructe de padure-3
Tort cu fructe de padure-4
Tort cu fructe de padure-5
Tort cu fructe de padure-6

COMENTARII (28)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

16.02.2013, 10:13

Mmmmmmmmmmmmmmmmm ce aromat

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

21.04.2013, 11:08

ce deliciu

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 22:14

oohh ce am ratat,o bunatateee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!