Tort cu fructe de padure

de lia maria in Torturi, 15 Feb 2013 | 3454 vizualizari

 

Un dulce racoritor si delicios, ideal de pregatit in orice perioada!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuit petit beure
  • 300 g unt
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema:
  • 500 g fructe de padure congelate
  • 500 g frisca Hulla
  • 450 iaurt gras
  • 300 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 1 fiola esenta vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Biscuitii ii punem in robot si ii faramitam. Untul il topim in microunde si-l adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta, mixand in continuare pana ce sant absorbite in totalitate. Punem compozitia intr-o forma de tort, cu pereti detasabili , presam bine pe fundul formei si dam la rece.


Fructele le punem intr-o strecuratoare si le lasam la decongelat si scurs.


Gelatina o punem la hidratat in putina apa.


Frisca o batem si o dam la rece. Iaurtul cu zaharul si vanilia le frecam bine pana se topeste zaharul.


Amestecam cele doua compozitii, adaugam fructele si gelatin, omogenizam totul si turnam compozitia peste blat. Dam la frigider pentru cel putin 3-4h, sau preferabil, peste noapte.


Se orneaza sau nu, dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Mihaela11_jo 1

16.02.2013, 10:13

Mmmmmmmmmmmmmmmmm ce aromat

Alexandra Elena 1

21.04.2013, 11:08

ce deliciu

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 22:14

oohh ce am ratat,o bunatateee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort spirala (pentru copii)