Tort cu nutella

de RuxyRux in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 1084 vizualizari

 

Reteta cremei  si ideea tortului apartine Sarei Mike(culorile din farfurie)....iar cea a blatului mie....reusita si delicioasa combinatie! Tortul l-am preparat pentru sarbatoarea pascala...minunata alegere! Multumesc Sara draga mea :x

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 80 gr. unt gras( 82%)
  • 120 gr. zahar pudra
  • 150 gr. faina patiserie
  • 2 oua mari de tara
  • 90 ml lapte dulce
  • 1 portocala zeama si coaja
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • un sfert de lingurita praf de copt

Crema :

  • 400 gr. nutella
  • 400 gr. mascarpone
  • 100 ml frisca
  • 100 gr. zahar pudra
  • vanilie

Decor:

  • fulgi de ciocolata
  • fulgi de migdale
  • alune de padure
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nutella:

Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale.


Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida si la final faina si praful de copt.


Forma se unge, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune aluatul. Se coace pana trece testul scobitorii. Lasam blatul la racit.


Blatul nu necesita insiropare.


Crema: se mixeaza mascarpone cu zaharul si vanilia, apoi se pune frisca( batuta) si se amesteca, apoi se adauga nutella lingura cu lingura.


Crema se pune peste tort, se decoreaza si se da la rece . Cu cat va sta mai mult( ideal peste noapte) cu atat va fi mai bun! Pastrati tortul la rece, deoarece crema se inmoaie destul de repede.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

03.05.2016, 19:10

Marcela

Rocsi 1

03.05.2016, 19:28

Cat de bun trebuie sa fie!

RuxyRux 1

03.05.2016, 20:11

Multumesc Rocs...minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nutella