Tort cu spuma de ciocolata si capsuni

de Rahela Velicu in Torturi, 17 Mai 2016 | 871 vizualizari

 

Un tort extrem de delicios si usor de facut. Crema + caspunile fac totul aici. Reteta o veti gasi si pe site-ul meu - http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-crema-de-ciocolata-si-capsune/

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1lingurita praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • esenta de rom
  • 150 ml apa+150 g zahar pentru sirop
  • 1 plic de praf de frisca + 150 ml lapte+ 250 g ciocolata pentru crema
  • 200 g capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de ciocolata si capsuni:

Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le adaugam peste albusurile batute. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta.


Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Pentru sirop caramelizam zaharul, dar nu il lasam sa devina maro inchis, pentru ca se va amara. Cand incepe sa isi schimbe culoarea in maro, adaugam apa calda si lasam la fiert pana cand se topeste tot zaharul.


Mixam praful de frisca cu laptele pana cand devine o spuma ferma. Adaugam ciocolata topita pe baie de aburi si mixam in continuare inca 3-4 minute. Adaugam in crema si capsuni taiate in 4 sau mai mici.


Insiropam blatul, iar apoi punem deasupra toata crema. Daca ne mai ramane ciocolata, o putem rade deasupra tortului.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a avea o crema mai ferma, adaugati 1 plic de gelatina, dar este foarte buna si asa.

2

Puteti adauga orice fructe doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

17.05.2016, 18:41

Delicios!

Rahela Velicu 1

17.05.2016, 20:07

multam!

Catalina L 1

17.05.2016, 22:01

bun tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Medovnik