Tort cu spuma de ciocolata si capsuni

de noiinbucatarie in Torturi, 17 Mai 2016 | 681 vizualizari

 

Un tort extrem de delicios si usor de facut. Crema + caspunile fac totul aici. Reteta o veti gasi si pe site-ul meu - http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-crema-de-ciocolata-si-capsune/

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1lingurita praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • esenta de rom
  • 150 ml apa+150 g zahar pentru sirop
  • 1 plic de praf de frisca + 150 ml lapte+ 250 g ciocolata pentru crema
  • 200 g capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de ciocolata si capsuni:

Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le adaugam peste albusurile batute. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta.


Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Pentru sirop caramelizam zaharul, dar nu il lasam sa devina maro inchis, pentru ca se va amara. Cand incepe sa isi schimbe culoarea in maro, adaugam apa calda si lasam la fiert pana cand se topeste tot zaharul.


Mixam praful de frisca cu laptele pana cand devine o spuma ferma. Adaugam ciocolata topita pe baie de aburi si mixam in continuare inca 3-4 minute. Adaugam in crema si capsuni taiate in 4 sau mai mici.


Insiropam blatul, iar apoi punem deasupra toata crema. Daca ne mai ramane ciocolata, o putem rade deasupra tortului.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a avea o crema mai ferma, adaugati 1 plic de gelatina, dar este foarte buna si asa.

2

Puteti adauga orice fructe doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

17.05.2016, 18:41

Delicios!

noiinbucatarie 1

17.05.2016, 20:07

multam!

Catalina L 1

17.05.2016, 22:01

bun tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata