Tort de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Noi 2016 | 3021 vizualizari

 

Minunat, minunat, minunat! Facut cu multa ciocolata si dragoste pentru surioara mea incredibila! 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciocolata 60% sau 70 %cacao
  • 150 gr. zahar brun
  • 150 gr. faina
  • 6 linguri lapte rece
  • 6 oua
  • vanilie
  • 30 gr. unt
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 150 gr. unt gras( 82%)
  • 225 gr. ciocolata neagra 60 sau 70 % cacao
  • vanilie
  • 2 pahare si jumatate de frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 100 gr. ciocolata neagra 70 % cacao
  • 1/2 pahar frisca lichida indulcita
  • o lingurita unt
  • vanilie
  • Decor:
  • bezele colorate
  • bombonele fondante
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul:


Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte.


Albusurile se separa de galbenusuri in boluri de mixer.


Albusurile se mixeaza cu zaharul brun si vanilia pana isi dubleaza volumul.


Peste galbenusuri se adauga compozitia de ciocolata racita, se pune faina si praful de copt, apoi aproape in acelasi timp, jumatate din cantitatea de spuma de albus, restul urmand sa o punem prin invaluire cu o paleta.


Compozitia se imparte in trei si fiecare parte se asaza in tava rotunda de tort si se coace zece minute la 180 de grade, apoi se lasa la racit. Blaturile racite se intorc cu grija prin rasturnare pe platou.


Crema: se topeste untul, in el se topeste ciocolata, se pune vanilia si la final frisca rece. Se pune la frigider cateva minute pana se raceste bine, apoi se mixeaza cu grija pana ce devine o crema spumoasa. Atentie, daca veti mixa foarte mult dupa ce s-a legat si a devenit crema, exista riscul sa devina branzoasa.


Se pune o parte de blat la baza, apoi se adauga crema, din nou blat si din nou crema, apoi iar blat deasupra. Se imbraca tortul in crema.


Intre timp am preparat glazura, am pus untul pe foc intr-un vas, in el am pus ciocolata, vanilia si frisca.( Nu trebuie sa fiarba) Am racit glazura si am turnat-o cu grija peste tort.


Tortul l-am decorat cu bombonele fondante si bezele.


Blatul este desprins din checul trufa si este extraordinar, nu necesita insiropare.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

12.12.2016, 19:27

Multumesc Corinuta draguta!

Panacris 1

25.05.2017, 19:00

mihaelar63 1

11.11.2018, 04:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor