Tort de inghetata Tiramisu

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 12256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mascarpone
  • 115 gr zahar pudra
  • 6 linguri vin rosu
  • 50 gr ciocolata amaruie, maruntita
  • 140 ml frisca lichida, usor batuta
  • 5 linguri cafea proaspat macinata
  • 85 gr zahar pudra
  • 5 linguri coniac
  • 200 gr piscoturi
  • Pentru servire
  • cacao, pentru pudrare
  • 140 ml frisca lichida, batuta
  • ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata Tiramisu:

Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta.

Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.

Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.

Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

susu 1

03.05.2010, 19:49

Georgiana78 1

08.04.2014, 20:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone