Tort de inghetata Tiramisu

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 12925 vizualizari

 

Pornind de la Tiramisu reţeta originală, am realizat varianta asta, racoritoare, grozav de buna!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mascarpone
  • 115 gr zahar pudra
  • 6 linguri vin rosu
  • 50 gr ciocolata amaruie, maruntita
  • 140 ml frisca lichida, usor batuta
  • 5 linguri cafea proaspat macinata
  • 85 gr zahar pudra
  • 5 linguri coniac
  • 200 gr piscoturi
  • Pentru servire
  • cacao, pentru pudrare
  • 140 ml frisca lichida, batuta
  • ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata Tiramisu:

Tiramisu reţeta cu inghetata


Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta.

Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.

Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.

Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

susu 1

03.05.2010, 19:49

Georgiana78 1

08.04.2014, 20:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie