"Tort" de mamaliga

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2013 | 2720 vizualizari

 

Din ciclul nimic nu se pierde , totul se transforma''. Mamaliguta cu capete de branzeturi si carnat afumat .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina malai
  • 500 gr carnat afumat
  • 500 gr branzeturi [telemea , burduf , cas ]
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 ceapa 1 pahar mare de iaurt sau smantana
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Tort" de mamaliga:

Din faina de malai si sare  faceti o mamaliga potrivita ca si consistenta .

Curatati si taiati ceapa cubulete si prajiti impreuna cu slaninuta afumata taiata feliute si carnatiii rondele .

Intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime de la prajit incepeti sa puneti un strat de mamaliga , carnaciori , branzeturi razuite si 2-3 linguri de smantana . Se continua pana se termina materialul de lucru .

Vasul se da la cuptor si se rumeneste pana cand se formeaza o crusta crocanta .

Se scoate vasul si se intoarce pe un platou. Se serveste decorat cu carnaciori, cas ras si smantana .Dupa pofta inimii se alatura gogonele murate, varza sau castraveciori murati.

 

RETETA IN IMAGINI

"Tort" de mamaliga-0
"Tort" de mamaliga-1
"Tort" de mamaliga-2
"Tort" de mamaliga-3
"Tort" de mamaliga-4
"Tort" de mamaliga-5
"Tort" de mamaliga-6
"Tort" de mamaliga-7
"Tort" de mamaliga-8

COMENTARII (26)

mamaieelena

mamaieelena 1

25.01.2013, 21:03

ce bine si apetisant arata tortul tau

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

25.01.2013, 23:34

cine a fost sarbatorita/ul?

Cris2711

Cris2711 1

26.01.2013, 00:12

retete una si una astazi,bravo fetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!