"Tort" de mamaliga

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2013 | 7946 vizualizari

 

Din ciclul nimic nu se pierde , totul se transforma''. Mamaliguta cu capete de branzeturi si carnat afumat .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina malai
  • 500 gr carnat afumat
  • 500 gr branzeturi [telemea , burduf , cas ]
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 ceapa 1 pahar mare de iaurt sau smantana
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Tort" de mamaliga:

Din faina de malai si sare  faceti o mamaliga potrivita ca si consistenta .

Curatati si taiati ceapa cubulete si prajiti impreuna cu slaninuta afumata taiata feliute si carnatiii rondele .

Intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime de la prajit incepeti sa puneti un strat de mamaliga , carnaciori , branzeturi razuite si 2-3 linguri de smantana . Se continua pana se termina materialul de lucru .

Vasul se da la cuptor si se rumeneste pana cand se formeaza o crusta crocanta .

Se scoate vasul si se intoarce pe un platou. Se serveste decorat cu carnaciori, cas ras si smantana .Dupa pofta inimii se alatura gogonele murate, varza sau castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Tort" de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu prietenii