Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume

de ionix in Torturi, 17 Ian 2011 | 8225 vizualizari

 

cel mai bun tort, aşa a spus soţul meu :)

 

INGREDIENTE

  • pentru merele caramel
  • 3 mere,
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri cu zahăr   
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • circa 6 linguri cu faină cu vârf
  • două plicuri capuccinno
  • 1 praf de copt
  • două linguriţe cu cacao
  • circa 200 g zahăr
  • esenţă de migdale
  • Pentru cremă:
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 4 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • Decor:
  • Cremă de vanilie
  • 3 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume:

Începem prin a face caramelul. Punem zahărul la topit împreună cu o linguriţă de apă, în vasul ăn care vom face tortul (eu am folosit o oală mai înaltă).  După ce zahărul s-a caramelizat, ungem şi pereţii oalei cu zahărul caramel şi lăsăm la răcit. Merele se taie cubuleţe şi apoi se pun pun peste caramelul răcit. Peste cubuleţele de mere vom pune bucăţele de unt iar apoi băgăm oala la cuptor, la foc mic, pentru 5-6 minute. Cât timp caramelul se răceşte şi apoi va sta la cuptor, vom face blatul.

Preparare blat:

Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul, până se topeşte zahărul, iar apoi se freacă cu capuccinno şi cacao.  Albuşurile se bat spum cu un praf de sare iar peste vom turna uşor gălbenuşurile şi esenţa de migdale, amestecând de jos in sus.  Făina se amestecă cu praful de copt şi se amestecă cu rostul compoziţiei, amestecând tot de jos în sus. Aluatul trebuie să aibe consistenţă asemănătoare cu aluatul de chec. Aluatul se împarte în două părţi egale. Jumătate din cantitatea de aluat se pune peste merele care au stat la cuptor. Se bagă iar la cuptor oala până când se încheagă puţin.  Între timp facem crema de zahăr ars.

Preparare cremă de zahăr ars:

Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte zahărul, iar apoi turnăm uşor laptele călduţ. Când blatul s-a închegat puţin, turnăm tot amestecul de cremă şi lăsăm iar până când se încheagă puţin. După ce s-a închegat iar, vom turna restul din aluatul pentru blat. Se lasă până se coace bine la foc mic, se face testul cu scobitoarea, iar apoi se dă la răcit.

Se ornează cu crema de vanilie şi kiwi iar apoi se serveşte.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume-0
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume-1
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume-2
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume-3
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume-4
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume-5
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume-6

COMENTARII (30)

elena1988

elena1988 1

18.01.2011, 19:49

ionix

ionix 1

18.01.2011, 20:58

Vă mulţumesc frumos pentru toate aprecierile.

epurasha2bb

epurasha2bb 1

20.01.2011, 17:40

sa-ti traiasca sotul ! sa fiti fericiti si sa va iubiti chiar sau mai ales in momentele grele din viata ! place tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!