Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume

de ionix in Torturi, 17 Ian 2011 | 8698 vizualizari

 

cel mai bun tort, aşa a spus soţul meu :)

 

INGREDIENTE

  • pentru merele caramel
  • 3 mere,
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri cu zahăr   
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • circa 6 linguri cu faină cu vârf
  • două plicuri capuccinno
  • 1 praf de copt
  • două linguriţe cu cacao
  • circa 200 g zahăr
  • esenţă de migdale
  • Pentru cremă:
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 4 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • Decor:
  • Cremă de vanilie
  • 3 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume:

Începem prin a face caramelul. Punem zahărul la topit împreună cu o linguriţă de apă, în vasul ăn care vom face tortul (eu am folosit o oală mai înaltă). După ce zahărul s-a caramelizat, ungem şi pereţii oalei cu zahărul caramel şi lăsăm la răcit. Merele se taie cubuleţe şi apoi se pun pun peste caramelul răcit. Peste cubuleţele de mere vom pune bucăţele de unt iar apoi băgăm oala la cuptor, la foc mic, pentru 5-6 minute. Cât timp caramelul se răceşte şi apoi va sta la cuptor, vom face blatul.


Preparare blat:


Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul, până se topeşte zahărul, iar apoi se freacă cu capuccinno şi cacao. Albuşurile se bat spum cu un praf de sare iar peste vom turna uşor gălbenuşurile şi esenţa de migdale, amestecând de jos in sus. Făina se amestecă cu praful de copt şi se amestecă cu rostul compoziţiei, amestecând tot de jos în sus. Aluatul trebuie să aibe consistenţă asemănătoare cu aluatul de chec. Aluatul se împarte în două părţi egale. Jumătate din cantitatea de aluat se pune peste merele care au stat la cuptor. Se bagă iar la cuptor oala până când se încheagă puţin. Între timp facem crema de zahăr ars.


Preparare cremă de zahăr ars:


Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte zahărul, iar apoi turnăm uşor laptele călduţ. Când blatul s-a închegat puţin, turnăm tot amestecul de cremă şi lăsăm iar până când se încheagă puţin. După ce s-a închegat iar, vom turna restul din aluatul pentru blat. Se lasă până se coace bine la foc mic, se face testul cu scobitoarea, iar apoi se dă la răcit.


Se ornează cu crema de vanilie şi kiwi iar apoi se serveşte.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

elena1988 1

18.01.2011, 19:49

ionix 1

18.01.2011, 20:58

Vă mulţumesc frumos pentru toate aprecierile.

epurasha2bb 1

20.01.2011, 17:40

sa-ti traiasca sotul ! sa fiti fericiti si sa va iubiti chiar sau mai ales in momentele grele din viata ! place tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars