Tort diplomat

de lacrimioara in Torturi, 26 Feb 2011 | 5589 vizualizari

 

inspiratia a fost bitza si ii multumesc

 

INGREDIENTE

  • Piscoturi 600 grame,
  • fructe dupa dorinta: eu am pus kiwi , portocale,ananas si banane,
  • 5 galbenusuri,
  • 200 grame zahar,
  • 6 linguri de amidon,
  • 500ml lapte,
  • vanilie,
  • 500 grame  frisca,
  • 6 foi de gelatina
Sirop:
  • 250 ml apa si 150 grame zahar si un pic de aroma (eu am pus vanilie)
Decor :
  • 200 ml frisca,fructe.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Se pune la fiert laptele.


Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul dupa care punem amidonul si amestecam bine.Cand laptele da in clocot il luam deoparte si lasam putin la racit .Dupa ce s-a racit adugam cate putin din lapte peste galbenusuri si amestecam. Punem in oala in care a fiert laptele si dam la foc incet si invartim incontinuu pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat o dam deoparte si punem gelatina la hidratat cam 5 minute dupa care o punem la baie de abur sau la microunde sa se dizolve. Dupa ce s-a dizolvat o incorporam in crema si amestecam bine, dupa care batem frisca bine iar dupa ce crema s-a racit amestecam cu frisca.


Facem siropul: punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul. Punem aroma si lasam la racit.


Asamblare:punem folie in tava rotunda sau patrata, de care aveti, si punem un rand de piscoturi apoi crema dupa care fructe si iar piscoturi si tot asa pana se termina igredientele.


Dam la frigider 6 ore sau peste noapte.


Dupa ce a stat la rece se decoreaza cu piscoturi , frisca si fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

elena1988 1

15.03.2011, 13:01

n-am stiut unde sa iti scriu La Multii Anii!!!! sa iti dea d-zeu multa sanatate tie si familiei tale si tot ceea ce iubestii tu m-ai mult sa ramana langa tine vesnic

LUK 1

15.03.2011, 20:37

la multi ani cu multa sanatate

adry88 1

12.06.2011, 13:42

superb

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie