Tort Diplomat

de Bianca_Sacuiu in Torturi, 22 Mai 2013 | 5736 vizualizari

 

Un desert racoritor, pentru zilele toride de vara!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 15 g gelatina
  • 700 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 cutie ananas (sau alte fructe la alegere)
  • 1 punga dubla de piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Gelatina se pune in laptele rece la dizolvat, iar ouale(intregi) se bat bine cu zaharul.


Se adauga gelatina cu laptele si se amesteca bine. Aceasta compozitie se fierbe in bain-marie pana se ingroasa. Apoi se lasa la racit.


Se bate frisca bine, apoi se adauga fructele scurse de zeama si tocate destul de marunt, cca.0,5-1 cm, iar la urma se adauga crema care a fost pusa la racit (doar cand aceasta este foarte bine racita, pentru a evita ca frisca sa se strice).


Pentru a da forma tortului, tapetam o cratita de cca.25-27 cm cu folie alimentara (de plastic), se aseaza pe peretii cratitei piscoturile inmuiate in sucul de la ananas, iar in mijloc turnam compozitia care a fost preparata anterior.


Se da tortul la rece pana a2-a zi.


Cand scoatem tortul de la rece, il asezam pe un platou cu fundul in sus, si tragem usor de folie pana cand torul "cade" pe platou.Desfacem folia de plastic si il ornam cu fructe.


Pentru ca fructele sa nu se oxideze, putem turna gelatina transparenta deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

26.05.2013, 23:09

babi5 1

19.06.2013, 17:47

Tuxedo 1

14.12.2013, 01:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat