Tort diplomat cu portocale

de Oana in Torturi, 10 Ian 2011 | 12226 vizualizari

 

Inventie pe moment, pofta de "ceva" dulce :)

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • o lingura cu varf amidon
  • un pahar plin cu suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml cappuccino
  • 100 ml suc proaspat de portocale
  • Decor:
  • 2-3 portocale
  • 1 plic tort gelee dr. oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu portocale:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu amidonul cu un tel, apoi se incorporeaza sucul de portocale si se pune la foc miiiiiic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se incalzeste 2-3 secunde la microunde si se incorporeaza in crema. Cand este rece se adauga coaja de portocala. Se bate frisca si se amesteca cu crema de portocale pana se obtine o crema omogena.


Cappucinno rece si sucul de portocale se amesteca, se inmoaie rapid cate un piscot in sirop, doar pe o parte (partea care va fi in "contact" cu crema) si se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Piscoturile se aseaza de jur imprejurul formei si la baza, se adauga apoi toata crema si se lasa 15 minute la rece. Se scoate apoi tortul din frigider si se mai aseaza un strat de piscoturi insiropate deasupra.


Portocalele de decor se curata de coaja si de pielita alba, apoi se taie rondele. Se aseaza peste piscoturi si deasupra se toarna jeleul transparent preparat dupa instructiunile de pe pachet.

 

TIPS-URI

1

Pentru o arma deosebita, adaugati in crema, alaturi de sucul de portocale si 50 ml vin dulce.

2

Siropul pentru inmuiat piscoturile se poate face din apa cu zahar in care fierbeti si cateva coji de portocale.

3

Daca va ramane sirop il puteti folosi pt. prepararea jeleului de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

11.01.2011, 13:51

super gustos

corina241 1

11.01.2011, 16:39

delicios

mena29 1

11.01.2011, 21:36

Super!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe exotice