Tort diplomat cu portocale

de Oana in Torturi, 10 Ian 2011 | 12494 vizualizari

 

Inventie pe moment, pofta de "ceva" dulce :)

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • o lingura cu varf amidon
  • un pahar plin cu suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml cappuccino
  • 100 ml suc proaspat de portocale
  • Decor:
  • 2-3 portocale
  • 1 plic tort gelee dr. oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu portocale:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu amidonul cu un tel, apoi se incorporeaza sucul de portocale si se pune la foc miiiiiic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se incalzeste 2-3 secunde la microunde si se incorporeaza in crema. Cand este rece se adauga coaja de portocala. Se bate frisca si se amesteca cu crema de portocale pana se obtine o crema omogena.


Cappucinno rece si sucul de portocale se amesteca, se inmoaie rapid cate un piscot in sirop, doar pe o parte (partea care va fi in "contact" cu crema) si se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Piscoturile se aseaza de jur imprejurul formei si la baza, se adauga apoi toata crema si se lasa 15 minute la rece. Se scoate apoi tortul din frigider si se mai aseaza un strat de piscoturi insiropate deasupra.


Portocalele de decor se curata de coaja si de pielita alba, apoi se taie rondele. Se aseaza peste piscoturi si deasupra se toarna jeleul transparent preparat dupa instructiunile de pe pachet.

 

TIPS-URI

1

Pentru o arma deosebita, adaugati in crema, alaturi de sucul de portocale si 50 ml vin dulce.

2

Siropul pentru inmuiat piscoturile se poate face din apa cu zahar in care fierbeti si cateva coji de portocale.

3

Daca va ramane sirop il puteti folosi pt. prepararea jeleului de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

11.01.2011, 13:51

super gustos

corina241 1

11.01.2011, 16:39

delicios

mena29 1

11.01.2011, 21:36

Super!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu 2 creme