Tort Dobos

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 24 Iun 2010 | 10667 vizualizari

 

Am revenit dupa o perioada de 3 sapt!M-am mutat si nu am avut acces la internet,dar am gatit si o sa va arat si voua ce bunatati am facut!prima dovada:))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • -8 oua separate
  • -8 linguri  zahar
  • -10 linguri faina
  • -1 praf de sare
  • Crema:
  • -4 oua
  • -170 g zahar
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -100 g ciocolata
  • -200-250 g unt
  • -esenta de rom

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Foi:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aprox 10 min pana devine o compozitie cremoasa,se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort(24 cm) aprox 6-10 min fiecare.


Crema:


Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca.Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite,apoi se lasa la frigider.Cand este fff rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.


Foile se ung cu un strat de crema.O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar.Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ale_alyanna 1

21.09.2013, 19:36

hmm iami

abstract01 1

11.12.2018, 20:02

-Marius- 1

23.12.2019, 20:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei cu taitei lati
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

ieri la 14:36

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR 7

pe 08.07 la 15:18

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu visine