Tort dragoste

de rivka in Torturi, 4 Feb 2010 | 15405 vizualizari

 

am facut si eu azi un tort sa ne mai indulcim viata.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • jumatate cana de apa
  • 125 grame zahar
  • 4 linguri cacao neagra
  • jumatate de pachet unt
  • 100 grame nuca de cocos
  • 4 oua
  • pentru crema
  • 200 grame ciocolata alba
  • 400 grame frisca lichida
  • 2 plicuri budinca vanilie la rece
  • pentru topping
  • 400 grame frisca lichida
  • pentru decor inima
  • 50 grame ciocolata neagra 85%
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dragoste:

Se prepara blatul:

Apa cu zaharul se pun intr-o craticioara pe foc impreuna cu cacaoa , se aduga untul si nuca de cocos pe foc pana capata consistenta unei smantani groase.Se adauga galbenusurile cele 4 pe rand amestecandu-se sa nu se coaca.

Cand s-a racit se aduga albusurile batute batz amestecandu-se de jos in sus.

Pe hartie de copt intr-o tava de tort se toarna compozitia , se da la cuptorul incalit la 175 grade cca o ora, se face testul cu scobitoarea.

Crema:

Se rade pe razatoarea mica cca 200 grame ciocolata alba,se adauga cele 2 plicuri de budinca de vanilie la rece, 400 grame de frisca si se mixeaza pana crema capata consistenta untului topit.

Pentru toppig: se bate 400 greme frisca lichida batz, fara zahar.

Pentru inima: se topeste la bainmarie 50 grame ciocolata neagra se intinde pe hartie de copt se lasa la intarit si se decupeaza inima.

Se asambleaza prajitura peste blat se intinde crema , se acopera cu frisca , se decoreaza cu inima de ciocolata si se stropeste cu ajutorul unei site cu cacao granulata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dragoste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine