Tort Duo

de Constelatialeu in Torturi, 10 Oct 2014 | 2040 vizualizari

 

Duo sau doua talere,sau echilibru intre diplomat si tort cu blat de nuca sau mai bine nu mai zic nimic ca tot nu-mi place cum a iesit.....dar e munca mea,asa ca-l postez.......11 octombrie ziua tatalui meu,pot sa zic ca e un tort ''fudul'' seamana cu sarbatoritul....am mai bifat o balanta,mai am una...

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 3 linguri zahar caramelizat
  • apa
  • esenta de rom
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 200 g Crema Duo cu cacao si alune
  • 100 ml frisca
  • Diplomat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 300 ml frisca Creme Patisere
  • zmeura
  • piersici rosii
  • Ornat
  • banda de ciocolata
  • frisca
  • crema de la tortul de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Duo:

Blat de nuca :


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana devin o bezea tare.Se adauga galbenusurile,apoi faina si nuca macinata.Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o forma de tort ( 18 cm) unsa si tapetata cu faina.Se baga forma la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.


Sirop :


Caramelizam zaharul,apoi turnam cca 30 ml apa,lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.la final se adauga esenta de rom.Se lasa la racit.


Diplomat :


Ouale impreuna cu zaharul,mixate bine si pe baie de abur pana se ingroasa.Separat batem frisca.gelatina o hidratam cu apa rece si o adaugam peste galbenusurile calde.Apoi amestecam galbenusurile cu frisca si obtinem crema diplomat.


Crema tort : Branza mascarpone se mixeaza cu crema duo si frisca batuta bine.


Asamblare :


Blatul de tort il taiem in patru.Pregatim un castron mai maricel si il imbracam cu folie alimentara.In centrul castronului puem primul blat de tort,il siropam,adaugam un strat de crema si nivelam,apoi adaugam blatul 2,siropat,crema,blatul 3,siropat,crema si la final ultimul blat siropat.In jurul tortului punem zmeura si bucatele de piersici rosii.Apoi turnam crema diplomat.Lasam sa se intareasca cateva ore.Dupa ce s-a intarit ,rasturnam tortul pe un platou si il ornam ,fiecare dupa propria imaginatie.


Cam asta-i tot.....

 

TIPS-URI

1

blatul de nuca e bine sa fie facut cu o zi inainte,se taie mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Duo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

10.10.2014, 22:51

si eu vreau

Xandrinne 1

11.10.2014, 08:15

La multi ani tatalui tau!
Mi-am salvat si eu reteta tortului.

Aurelia 07_07 1

11.10.2014, 18:29

Arata foarte bine !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca,ciocolata si frisca