Tort egiptean

de Miha in Torturi, 14 Apr 2010 | 10781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura si jumatate faina 
  • 120 g nuca macinata
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar 
  • 350 ml lapte 
  • 2 linguri amidon
  • 200 g unt
  • esenta vanilie
  • Crema 2 :
  • 200 ml frisca lichida 
  • 100 g zahar 
  • 120 g nuca zdrobita in bucati mai mari
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foi:


Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa.


Amestecam faina cu nuca macinata si o adaugam treptat in bezea. Compozitia rezultata o impartim in 3. Coacem 3 foi subtiri intr-o tava (26cm diametru) tapetata cu hartie de copt, la foc mic, in jur de jumatate de ora.


Crema 1 :


Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si mixam, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem la fiert, iar cand da in clocot il turnam in fir subtire peste crema de galbenusuri. Punem din nou in vasul in care am fiert laptele, punem din nou la foc mic si amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Lasam la racit.


Untul moale il mixam pana devine pufos, apoi adaugam putin cate putin din budinca racita. La sfarsit punem si esenta de vanilie.


Crema 2:


Intr-un vas punem zaharul la caramelizat. Dupa ce s-a topit si a capatat o culoare aurie frumoasa, il picuram pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.


Batem frisca, apoi adaugam "picaturile" de zahar ars si nuca macinata mare.


Crema 1 o impartim in 2 parti, pe care le repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim toata suprafata tortului cu crema 2 si dam la rece pentru cateva ore.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

madi_marin 1

01.05.2010, 20:37

gaby....sunt mai multe variante....eu acum incerc sa imi inchipui.....

Miha 1

01.05.2010, 23:20

va las imaginatia sa zburde.

adry88 1

08.05.2011, 13:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu dragoste