Tort "Fantezie"

de dakris in Torturi, 4 Ian 2013 | 2337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt
  • Crema diplomat
  • 2 oua
  • ~ 100 g zahar
  • 150 ml frisca lichida Hulala
  • esenta vanilie
  • ananas din compot (1/2 cutie)
  • 15 g gelatina
  • Glazura
  • 150 g ciocolata (amaruie)
  • 100 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt
  • Decor
  • frisca
  • ormamente colorate
  • Sirop de ananas (250 ml)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Fantezie":

Crema ganache


Intr-o craticioara se pun 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.


Crema diplomat


Frisca lichida se mizeaza pana nu mai cade de pe tel. Ananasul se lasa la scurs cca 30 min.


Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana ce acesta se topeste rezultand o compozitie cremoasa pe care o varsam intr-o craticioara si o tinem la bain-marie (amestecand des) pana capata consistenta unei smantane grase. Se lasa la racit.


Gelatina se amesteca cu 5 linguri apa si se pune la bain-marie pana la dizolvarea completa ( a se citi instructiunile de pe ambalaj! ) “Crema” de oua racita se amesteca cu esenta de vanilie si cu gelatina, apoi se adauga ananasul bine scurs si frisca batuta.


Blatul


Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie cu siropul de ananas. De preferat blatul sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.


Glazura


Frisca lichida si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata, se amesteca bin si se lasa la racit.


Asamblarea


Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o spatula crema ganaj. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta, crema diplomat peste care se aseaza a treia felie.


Cand incepe sa se ingroase putin crema pt galzura, aceasta se intinde usor, cu o spatula, apoi se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura orneaza dupa propria inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Fantezie"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MonaMimi 1

05.01.2013, 21:25

Geanina87 1

14.01.2013, 23:14

frumos

dakris 1

16.01.2013, 19:44

Andreea_Caroline, numai copiii?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu fructe si ciocolata