Tort Fluture

de AndrutzaP in Torturi, 8 Apr 2016 | 1531 vizualizari

 

Povestea Tortului meu: la ziua iubitului meu ( mare fan ciocolata neagra) a venit si mama lui ( nu mananca deloc ciocolata neagra). Si...tot incercand sa gasesc o solutie sa impac si capra si varza, a iesit tortul de mai jos. 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 6 linguri nuca macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 125 g faina
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar pudra
  • 3 lg faina
  • 3 lg cacao
  • esenta de rom
  • In plus
  • frisca
  • piersici din compot
  • visine din compot
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blat


Incalziti cuptorul la 150 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt.


Untul, la temperatura camerei, se bate impreuna cu zaharul pudra pana ajunge cremos. Apoi, unul cate unul, se adauga oualele. La sfarsit se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se coace la 150 grade timp de 20-30 minute sau pana trece testul scobitorii.


Crema vanilie


Laptele se pune la fiert. Cele 6 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de vanilie.


Crema de ciocolata


Laptele se pune la fiert. Cele 3 galbenusuri se bat cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Se adauga treptat faina si cacaoa, amestecand bine. Cand laptele este fiert, se pune jumatate din cantitate in castron peste galbenusuri si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Apoi, galbenusurile se toarna in craticioara, peste laptele ramas, si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Cand este gata se da la o partea si se pune esenta de rom.


Asamblare


Blatul de tort se taie in jumatate (ca in poza) si apoi, fiecare jumatate, se taie pe verticala in cate parti va permite grosimea tortului.


Asezati blaturile lipite unul de altul cu partea rotunda, in asa fel incat sa arate ca aripile unui fluture. Pe una dintre "aripi" asezati crema de vanilie si piersicile alternand astfel: blat, crema, piersici taiate mic, blat crema, piersici...si tot asa pana terminati.


Procedati la fel si cu partea cealalta, cea cu crema de ciocolata si visine.


La sfarsit ornati-l dupa preferinta. Eu l-am ornat cu frisca si cu bombonele de decor.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti face ambele parti cu aceasi compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

12.04.2016, 20:25

Delicios!

reisnaor_2006 1

12.04.2016, 22:09

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:32

bravo si harnicuta , si diplomata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Fluture