Tort inima de primavara

de adnia in Torturi, 30 Ian 2013 | 1934 vizualizari

 

De acest tortulet aproape ca uitasem si chiar imi pare rau...pt. ca mi-a placut mult. El de fapt a fost creat ca sa testez forma de silicon nou achizitionata si ca sa-mi fac eu o idee cam cat de mult cantareste si cum se comporta (aveam nevoie de 2 tortulete inimioara pt tortul mare de nunta). Desi nu e ultima reteta pregatita de mine azi, m-am decis sa vi-l arat si voua!

 

INGREDIENTE

  • Blatul este pandispan simplu:
  • -5 oua
  • -150 gr zahar
  • -zahar vanilat(2 pliculete)
  • -125 gr. faina alba
  • Crema este foarte simpla:
  • -1 pahar de iaurt gras
  • -200 ml frisca lichida
  • arome
  • putin zahar pudra
  • Pt. insiropat:
  • 100 ml apa rece
  • 100 gr. zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima de primavara:

Se bat albusurile spuma tare, apoi se lasa putin deoparte. Separat se freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga la albusuri si se amesteca cu spatula, adaugandu-se si faina in ploaie. Se toarna in forma unsa cu putin ulei, apoi se da la cuptor pana trece testul scobitorii.


Dupa ce se raceste putin, blatul se desprinde singur din forma si ramane perfect. Se lasa la racit pe gratar.


Dupa racirea completa, blatul se taie in 3 foi subtiri care se umplu cu crema, la alegere. Eu am ales o crema usoara de iaurt (am batut bine frisca, am adaugat iaurtul, zaharul pudra dupa gust si aroma de vanilie).


Se insiropeaza putin blaturile cu sirop de vanilie (obtinut prin fierberea zaharului cu apa pana se leaga, iar dupa racirea acestuia se adauga esenta de vanilie), se adauga crema (bla-crema-blat-crema-blat), se lasa la rece 3 ore, apoi se imbraca tortul in putin unt , dupa care urmeaza hainuta de zahar si decoratiunile, dupa dorinta.


Enjoy!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti la indemana pasta de zahar, tortul se poate imbraca in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

30.01.2013, 21:30

arata perfect! bravo

Geanina87 1

30.01.2013, 22:13

superb

diana_k 1

02.02.2013, 21:09

frumos tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba