Tort inima de primavara

de adnia in Torturi, 30 Ian 2013 | 2012 vizualizari

 

De acest tortulet aproape ca uitasem si chiar imi pare rau...pt. ca mi-a placut mult. El de fapt a fost creat ca sa testez forma de silicon nou achizitionata si ca sa-mi fac eu o idee cam cat de mult cantareste si cum se comporta (aveam nevoie de 2 tortulete inimioara pt tortul mare de nunta). Desi nu e ultima reteta pregatita de mine azi, m-am decis sa vi-l arat si voua!

 

INGREDIENTE

  • Blatul este pandispan simplu:
  • -5 oua
  • -150 gr zahar
  • -zahar vanilat(2 pliculete)
  • -125 gr. faina alba
  • Crema este foarte simpla:
  • -1 pahar de iaurt gras
  • -200 ml frisca lichida
  • arome
  • putin zahar pudra
  • Pt. insiropat:
  • 100 ml apa rece
  • 100 gr. zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima de primavara:

Se bat albusurile spuma tare, apoi se lasa putin deoparte. Separat se freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga la albusuri si se amesteca cu spatula, adaugandu-se si faina in ploaie. Se toarna in forma unsa cu putin ulei, apoi se da la cuptor pana trece testul scobitorii.


Dupa ce se raceste putin, blatul se desprinde singur din forma si ramane perfect. Se lasa la racit pe gratar.


Dupa racirea completa, blatul se taie in 3 foi subtiri care se umplu cu crema, la alegere. Eu am ales o crema usoara de iaurt (am batut bine frisca, am adaugat iaurtul, zaharul pudra dupa gust si aroma de vanilie).


Se insiropeaza putin blaturile cu sirop de vanilie (obtinut prin fierberea zaharului cu apa pana se leaga, iar dupa racirea acestuia se adauga esenta de vanilie), se adauga crema (bla-crema-blat-crema-blat), se lasa la rece 3 ore, apoi se imbraca tortul in putin unt , dupa care urmeaza hainuta de zahar si decoratiunile, dupa dorinta.


Enjoy!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti la indemana pasta de zahar, tortul se poate imbraca in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

30.01.2013, 21:30

arata perfect! bravo

Geanina87 1

30.01.2013, 22:13

superb

diana_k 1

02.02.2013, 21:09

frumos tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si capsuni