Tort ,,Inimioara cu fructe,,

de burdulea56 in Torturi, 16 Feb 2010 | 6206 vizualizari

 

Un desert acceptat de persoanele care adora combinatia fructe-frisca.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 plic vanilie dr Oetker,
  • 1/2 plic de praf de copt.
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 1 lingura faina,
  • 150 g zahar,
  • 250 ml lapte,
  • 250 ml frisca El Maestro,
  • 2 vanilii,
  • 15 g gelatina+putin lapte,
  • visine,
  • un compot de ananas.
  • Pt ornat:
  • compot de ananas,
  • struguri,
  • portocale(sau ce fructe doriti)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Inimioara cu fructe,,:

Incepem cu gelatina pe care o punem la inmuiat in 100 ml lapte cam 30 minute.


Pregatim un blat:


3 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar la care adaugam praful de copt si vanilia, adaugam cele 3 galbenuse, omogenizam usor, adaugam faina, amestecam usor pana la incorporarea acesteia. Turnam compozitia obtinuta in forma unsa si captusita cu hartie de copt. Am asezat forma intro tava de copt si am copt blatul in cuptorul dinainte incins. Tinem blatul in cuptor cam 15-20 minute(incercam cu scobitoarea sa nu se lipeasca de aceasta). Blatul copt il lasam deoparte si intre timp preparam crema.


Crema:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, vaniliile, faina, laptele si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina.

Albusurile batute spuma se adauga si ele la compozitie si se pune la racit. La crema racita se adauga frisca batuta bine. La frisca am mai adaugat 2 linguri zahar pudra.


Pt asamblarea tortului, procedam astfel: se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in forma de tort. Pe fundul formei se aseaza fructele (scurse bine de zeama), se pune crema, in care am adaugat visine si bucati de ananas, apoi deasupra am asezat blatul pe care l-am insiropat cu zeama din compot. Am acoperit blatul cu folie, am asezat o greutate peste blat si l-am tinut la rece cel putin 6 ore, dupa care am rasturnat tortul pe o tava, am scos folia si e gata de servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Inimioara cu fructe,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

burdulea56 1

20.05.2010, 00:38

De ori unde ati ura, va multumesc mult!

elena1988 1

10.02.2011, 16:05

adry88 1

20.05.2011, 11:06

vreau si eu o inimioara asa frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
TORTUL INDRAGOSTITILOR