Tort inimioare din savarină

de botcrina in Torturi, 14 Feb 2012 | 3423 vizualizari

 

În urmă cu trei ani am primit o reţetă de tort savarină de la prietena mea dna. Delia, foarte gustoasă şi aromată. De atunci fac mereu pentru familia mea şi le place foarte, foarte mult. Multumesc dna. Delia.
Iar pentru că astăzi este,, ziua îndrăgostiţilor,, am făcut tortul în formă de inimioare, duble, se poate face şi un singur blat punând jumătate din cantităţile necesare.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 12 ouă
  • 12 linguri pesmet
  • 12 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri apă minerală
  • coajă de portocală
  • Siropul
  • 2 linguriţe esenţă rom
  • 2 plicuri zahăr vanililat
  • 2 linguri zahăr tos
  • puţină cafea (opţional)
  • 200 ml apă călduţă
  • Umplutura
  • gem
  • Decor
  • frişcă
  • fructe
  • pişcoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioare din savarină:

Separăm 6 ouă, peste gălbenuşuri punem jumătate din plicul de praf de copt  apoi îl stigem cu zeamă de lămâie, şi amestecăm bine.

Batem albuşurile până obţinem o spumă tare, adăugăm zahărul în ploaie şi mai batem puţin. Când am terminat punem pesmetul, făina şi gălbenuşurile, apoi amestecăm uşor, de jos în sus pentru a nu se lăsa coca.

Pregătim o formă de tort, o ungem cu ulei şi o tapetăm cu făină, apoi răsturnăm compoziţia în ea şi o dăm la cuptor circa 30 de minute la 180 de grade.

Între timp pregătim la fel al doilea blat din îngredientele rămase. Doar că pe al doilea blat l-am copt într-o formă mai mică.

Siropul îl facem din esenţa de rom, zahărul vanilat, zahărul tos, pţină cafea (2 linguri) şi apă călduţă (pentru că se absoarbe mai bine în blat), apoi amestecăm pănă se topeşte zahărul.

Când s-au răcit blaturile le tăiem pe ambele pe la jumătate.

Pe un platou aranjăm prima jumătate din blatul mai mare, însiropăm bine apoi întindem peste ea un strat generos de gem. Acoperim cu cealată jumătate după care iar însiropăm.

Aproximăm la mijloc cam pe unde se potriveşte celălat blat mai mic apoi întindem puţin gem şi lipim prima jumătate din blatul de deasupra.

Repetăm aceaşi operaţiune pe care am făcut-o şi la primul blat cu însiropatul şi umplutul.

La final acoperim tortul cu frişcă lichidă bătută şi ornăm cu fructe. Eu am ornat cu mandarine, vişine din compot şi pişcoturi.

Poftă bună!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioare din savarină" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort savarina