Tort Kodrit Kadir cu capsuni

de Rocsi in Torturi, 21 Mai 2010 | 3197 vizualizari

 

Inspirata fiind de fetele de pe bucatras cu acest tort am zis sa il incerc si eu...intr-adevar delicios

 

INGREDIENTE

  • pentru caramel:
  • 700 ml lapte
  • 5oua
  • 200 gr zahar
  • o esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • pentru blat:
  • 1ou
  • 100 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic 3in 1(sau ness)
  • 1 esenta rom
  • pentru sirop
  • 5 linguri de zahar
  • decor
  • capsuni
  • frisca
  • nuca de cocos verde(si ce mai doriti pentru decor)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir cu capsuni:

Caramelul:ouale se bat spuma cu zaharul.peste ele se pune esenta de vanilie,coaja de lamaie si laptele si se omogenizeaza bine toate ingredientele.

Blatul:oul se freaca spuma cu zaharul.

se adauga uleiul si laptele.

peste se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie,faina,cacaoa si plicul de 3in1 si esenta de rom.

se bate bine blatul si se lasa deoparte.

cele 5 linguri de zahar se pun intr-o cratita la caramelizat.

dupa ce s-a caramelizat se intinde uniform peste tot.

lasam putin sa se raceasca caramelul.

cat timp se raceste acesta se iau o mana de capsuni ,se spala bine,se arunca coditele si se taie cubulete mici.

in cratita se pune prima data compozitia de caramel,apoi compozitia de blat se toarna usor in mijloc.peste cele doua se pun bucatele de capsuni.

se da la cuptorul incins 40 de min.

cand e gata il lasati putin sa se raceasca,il rasturnati pe un platoul,puneti frisca si il ornati dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ana 1

21.05.2010, 22:34

Foarte gustos trebuie sa fie!

dicarmencitta1957 1

21.05.2010, 23:19

Kadir,ne-Kadir(imi place numele),tortul arata tare apetisant,mmmm....cred ca a fost tare bun. 5 furculite si de la mine.

Rocsi 1

22.05.2010, 14:14

da ana este foarte gustos...dicarmenitta e bun sa stii...mai am dak vrei te invit la o portie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort crema de zahar ars