Tort Kodrit Kadir cu capsuni

de Rocsi in Torturi, 21 Mai 2010 | 1684 vizualizari

 

Inspirata fiind de fetele de pe bucatras cu acest tort am zis sa il incerc si eu...intr-adevar delicios

 

INGREDIENTE

  • pentru caramel:
  • 700 ml lapte
  • 5oua
  • 200 gr zahar
  • o esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • pentru blat:
  • 1ou
  • 100 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic 3in 1(sau ness)
  • 1 esenta rom
  • pentru sirop
  • 5 linguri de zahar
  • decor
  • capsuni
  • frisca
  • nuca de cocos verde(si ce mai doriti pentru decor)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir cu capsuni:

Caramelul:ouale se bat spuma cu zaharul.peste ele se pune esenta de vanilie,coaja de lamaie si laptele si se omogenizeaza bine toate ingredientele.


Blatul:oul se freaca spuma cu zaharul.


se adauga uleiul si laptele.


peste se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie,faina,cacaoa si plicul de 3in1 si esenta de rom.


se bate bine blatul si se lasa deoparte.


cele 5 linguri de zahar se pun intr-o cratita la caramelizat.


dupa ce s-a caramelizat se intinde uniform peste tot.


lasam putin sa se raceasca caramelul.


cat timp se raceste acesta se iau o mana de capsuni ,se spala bine,se arunca coditele si se taie cubulete mici.


in cratita se pune prima data compozitia de caramel,apoi compozitia de blat se toarna usor in mijloc.peste cele doua se pun bucatele de capsuni.


se da la cuptorul incins 40 de min.


cand e gata il lasati putin sa se raceasca,il rasturnati pe un platoul,puneti frisca si il ornati dupa bunul plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ana 1

21.05.2010, 22:34

Foarte gustos trebuie sa fie!

dicarmencitta1957 1

21.05.2010, 23:19

Kadir,ne-Kadir(imi place numele),tortul arata tare apetisant,mmmm....cred ca a fost tare bun. 5 furculite si de la mine.

Rocsi 1

22.05.2010, 14:14

da ana este foarte gustos...dicarmenitta e bun sa stii...mai am dak vrei te invit la o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici