Tort "Noapte instelata"

de Brindusa in Torturi, 30 Ian 2010 | 3115 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 150 g faina
  • 250 g zahar farin
  • 5 oua
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra, taiata marunt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 3 lingurite de cafea solubila
  • 50 g zahar
  • 250 g smantana lichida (35% grasime)
  • 5 galbenusuri
  • 1/ 2 lingurita gelatina
Pentru glazura:
  • 200 g smantana grasa
  • 100 g ciocolata cu lapte, taiata mic
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Noapte instelata":

Blatul:

Bate ouale cu zaharul, pana devin o crema alba. Topeste la baia de aburi untul si ciocolata, amestecand usor sa se omogenizeze. Lasa sa se raceasca si aduga la oua. Adauga faina+ praf de copt (cernute anterior). Coace in cuptorul incalzit anterior, la 180C, pentru 15 minute (sau ii faci testul cu scobitoarea). Lasa-l la racit si taie-l in doua .

Crema:

Inmoie gelatina in 1/2 ceasca apa rece. Bate galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Incalzeste la foc mic smantana, pana da un clocot (sa nu fiarba, pentru ca se taie). Adauga cafeaua solubila si omogenizeaz-o. Amesteca 1/3 din ea in galbenusuri, apoi toarna incet in restul de galbenusuri, amestecand continuu. Gateste crema la baia de aburi, pana cand se ingroasa putin. Adauga gelatina si amestec-o pana se topeste. Lasa la rece, sa se intareasca.

Cand e destul de ferma, pune crema intre cele doua blaturi. Pune la rece peste noapte, ca sa se intareasca bine.

 

Glazura:

Incalzeste smantana pana ce da un clocot. Pune ciocolata, las-o 10 minute sa se topeasca, amesteca usor sa se omogenizeze. Pune la racit putin. Pune glazura peste tort.

Orneaza cu stelute si luna facute din ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Noapte instelata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Brindusa 1

31.01.2010, 12:23

va multumesc, fetelor!

Rocsi 1

31.01.2010, 12:47

Teo 1

31.01.2010, 19:51

frumoase feliuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

pe 07.06 la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 07.06 la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

pe 07.06 la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine