Tort Pansy

de pansy1 in Torturi, 8 Apr 2010 | 3266 vizualizari

 

Asta e un tort foarte bun,care il facea mama intotdeauna numai de ziua mea,asa ca l-am numit tort Pansy.Este un tort de portocale,asa scrie in caietul mamei.Ea il facea fara glazura de jeleu,asta l-am adaugat eu.

 

INGREDIENTE

  • ptr.blat:
  •  -6 oua
  •  -120 g zahar
  • -120 g faina
  •  -1 pliculet praf de copt
  •  -coaja rasa de la o portocala
  •  -2 plicuri zahar vanilat
  • ptr.sirop:
  •  -150 g zahar
  •  -zeama de la o  portocala
  •  -250 ml apa
  • -1/4 baton vanilie
  • ptr.crema:
  •  -5 oua
  • -5 foi de gelatina
  • -250 g zahar
  •  -500 g frisca
  •  -2 linguri coaja zaharisita de portocala (esentiala )
  •  -esenta de rom (ca sa nu spun 50 ml rom ,ca asa era in reteta mamei)
  •  -2 plicuri zahar vanilat
  • ptr glazura de jeleu:
  • -250 ml suc natual de portocale
  •  -4 linguri de zahar
  • -1 plic de gelatina Ruf (sau 3 foi de gelatina )
  • ptr ornat:
  • -0,5 l frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pansy:

Cele 6 abusuri se bat spuma,apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia.


Se adauga pe rand galbenusurile,coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.


Forma de copt se imbraca cu hartie de opt si se toarna compozitia de blat,dupa care se da la cuptorul incins la ,250*,timp de 10 minute,apoi se scade temperatura la 200 * pentru alte 10-15 minute,pana aluatul se desprinde de margini .A doua oara cand am facut tortul,nu am pus decat pe fundul formei hartie de copt:marginile le-am uns cu unt.


Crema se face la bain marie:cele 5 oua amestecate cu zaharul si gelatina (inmuiata in prealabil vreo 10 minute in apa ) se fierb,amestecand continuu,pana ce se leaga crema,lingura ramanand glasata .

Se adauga coaja de portocale zaharisita,(daca nu aveti,cu o zi inainte ,taiati cu cutitul de legume coaja de portocala,numai partea portocalie,taiati-o patratele, amestecati-o cu zahar si lasati-o asa pana a doua zi)iar dupa ce crema s-a racit se adauga frisca batuta si romul.

Ptr sirop se fierbe zaharul cu apa si vanilia pana ce se leaga siropul.la sfarsit se adauga zeama de porocale si se da la rece.

Asamblarea tortei:


blatul,dupa ce sa racit se taie in 3,se insiropeaza cu sirop si se unge cu crema fiecare .Peste ultimul strat de crema se adauga glazura de jeleu facuta conform indicatiilor de pe plicul de gelatina,din 250 ml suc,3-4 linguri de zahar si binenteles gelatina.Se lasa la rece sa se intareasca glazura,apoi se orneaza lateralele cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pansy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Angelina_Elena 1

27.01.2012, 12:07

ce delicios arata!

irena 1

17.03.2012, 19:05

Excelent !

ancutsa 1

21.09.2016, 11:42

Tare frumos! Mi-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de post cu cremă de banane