Tort Paste 2016

de Constelatialeu in Torturi, 30 Apr 2016 | 1149 vizualizari

 

Am incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 4 linguri cu varf de faina
  • Crema de unt cu sirop de zahar
  • 200 g zahar
  • 60 ml apa
  • 5 galbenusuri
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • Crema cu Creme Ole si mascarpone
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g smatana dulce grasime 35%
  • 150 ml lapte
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom
  • Decor
  • ciocolata topita
  • bombonele colorate
  • colorant rosu
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Paste 2016:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine  pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le frecam pana ce zaharul se topeste, adaugam nuca macinata si faina si omogenizam, apoi adaugam albusurile. Le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort ( 28 cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Blatul se face cu o zi inainte deoarece se taie mult mai bine  a doua zi. A doua zi il taiem in trei parti.

Sirop: Apa cu zaharul le punem la fiert, cand a dat in clocot tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam la racit.

Crema de unt cu sirop de zahar: Apa cu zaharul le punem la fiert, cand incepe sa faca bule tragem de pe foc ( 120 grade daca aveti termometru).galbenusurile le punem intr-un bol si incepem sa mixam, turnand putin cate putin siropul de zahar. Mixam pana compozitia devine spumoasa si se raceste foarte bine. Untul la temperatura camerei il mixam si apoi adaugam crema de galbenusuri, putin cate putin, pana obtinem o crema spumoasa si foarte fina.

Crema cu Creme Ole si mascarpone : Intr-un castron punem praful din plic, adaugam zaharul pudra , smantana si laptele si mixam bine, apoi incorporam mascarponele pana obtinem o crema spumoasa.

Am topit ciocolata si am format un cosulet din ciocolata.

Crema de unt am impartit-o in doua, intr-o parte am adaugat colorant rosu si am folosit-o la ornat.

Asamblare: Dupa ce am taiat blatul in 3, asezam prima parte pe platou, insiropam bine si punem jumatatate din crema  cu Crme Ole presaram bombonele colorate, asezam partea a doua de blat, o insiropam, intindem crema de unt si am format un cerc din crema maro, asezam ultimul blat, insiropam si imbracam tortul cu crema maro ramasa. Ornam cu crema de unt colorata, asezam in mijloc cosuletul de ciocolata si formam ''oua'' din crema, presaram bombonele colorate.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Paste 2016-0
Tort Paste 2016-1
Tort Paste 2016-2
Tort Paste 2016-3
Tort Paste 2016-4
Tort Paste 2016-5
Tort Paste 2016-6
Tort Paste 2016-7
Tort Paste 2016-8
Tort Paste 2016-9
Tort Paste 2016-10
Tort Paste 2016-11
Tort Paste 2016-12
Tort Paste 2016-13
Tort Paste 2016-14
Tort Paste 2016-15
Tort Paste 2016-16
Tort Paste 2016-17
Tort Paste 2016-18
Tort Paste 2016-19
Tort Paste 2016-20
Tort Paste 2016-21

COMENTARII (17)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:28

foarte frumos!

miki_a

miki_a 1

04.05.2016, 11:23

Foarte frumos!

Camelya

Camelya 1

12.05.2016, 12:23

Super tortulet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!