Tort pentru iubirea mea

de angyb in Torturi, 15 Feb 2012 | 3636 vizualizari

 

Ziua indragostitilor asa ca am pregatit un tortulet pt. iubitul meu.

 

INGREDIENTE

  • PT.blat:
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 80g unt topit si racit
  • 150 ml lapte
  • 180g faina
  • 5 linguri de colorant alimentar rosu
  • un plic de drojdie instant pt. dulciuri
  • Pt. sirop:
  • 150ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 600 ml frisca
  • 400g ciocolata alba
  • gelatina pt.torturi rosie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru iubirea mea:

Blatul: Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul dupa care adaugati untul, laptele si colorantul alimentar. Adaugati faina si drojdia si dati la cuptor pt. 45 de minute aproximativ pana trece testul cu scobitoarea.


Crema:topiti la foc mic ciocolata impreuna cu 400 de ml de frisca. Crema obtinuta trebuie sa stea la frigider de pe o zi pe alta asa ca trebuie pregatita cu o zi inainte. Bateti frisca ramasa apoi adaugati crema pregatita pana cand devine o spuma tare.


Siropul: topiti zaharul impreuna cu apa si apoi adaugati esenta de rom.


Asamblarea:Taiem blatul in doua. Asezam blatul de tort pe un platou si il insiropam. Asezam inelul formei in care am copt blatul.Peste blat asezam o parte din crema dupa care jumatate din cantitatea de gelatina (pregatita dupa indicatiile de pe plic) o alta parte din crema dupa care acoperim cu celalalt blat si il insiropam. Intinem un strat subtire de crema si restul de gelatina.


Il lasam la frigider prentru o ora dupa care il ornam dupa gust.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru iubirea mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Kori 1

17.02.2012, 09:05

sa-ti traiasca iubirea! delicios tortul

angyb 1

17.02.2012, 09:34

kori multumesc

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Tort "Martisor"