Tort pentru prietenii mei bucatarasi

de ela in Torturi, 11 Feb 2011 | 4492 vizualizari

 

pentru voi toti,pentru ca mi-ati facut ziua frumoasa,din tot sufletul si inima mea....am vrut o inima rosie,dar gelatina care se voia a fi rosie...era de fapt portocalie....dr Oetcker e de vina :)))

 

INGREDIENTE

  • o conserva cockteil de fructe(820gr),
  • 800 gr frisca,
  • 6 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  • o lingura amidon alimentar,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot),
  • un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa, un plic zahar vanilat pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru prietenii mei bucatarasi:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul,galbenusurile si zaharul.Incorporam si faina,amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus,apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.


Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos(depinde de cuptor).Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.


Fructele din compot le punem la scur,intr-o sita.


Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.


Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.


Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru prietenii mei bucatarasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (89)

Crista_Luca 1

16.02.2011, 07:52

am venit cam tarziu ...dar pot primi si eu o feliuta???

adry88 1

04.07.2011, 15:59

adasev12 1

04.07.2011, 16:06

f bun si frumos tortul si eu vreau o felie mare mare.... si scz ca nu ti-am zis inca La multi ani! ...o fac acum, din toata inima! pupici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat