Tort printesa Sofia

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 14 Ian 2014 | 4628 vizualizari

 

Tortul acesta l-am facut pentru noua noastra prietena Madalina, care este si colega cu Andutu.

Nu este el unul foarte reusit, insa speram noi ca a fost pe placul sarbatoritei pentru ca l-am facut cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 10 oua
  • 500 g de zahar tos
  • ~ 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 500 g faina
  • esenta vanilie
  • pentru crema ganache:
  • 700 g ciocolata menaj
  • 720 ml frisca lichida
  • pentru printesa sofia:
  • ~300 g zahar pudra coronita
  • 1 punga bomboane marshmallow - 100 g
  • 2 linguri apa
  • pentru ornat:
  • 600 ml frisca
  • bomboane in forma de inimioara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort printesa Sofia:

Cu o seara inainte de a face tortul, facem fondantul:


Punem bomboanele intr-un vas peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la bain marie, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit incepem sa daugam zaharul pudra amestecand cu lingura, din momentul in care nu se mai poate amesteca cu lingura incepem sa framantam cu mana. Trebuie sa iasa ca un aluat moale si pufos. Dupa ce l-am famantat bine il invelim intr-o folie si-l dam la frigider pana a 2 a zi. Se poate pastra o luna in frigider.


Pentru printesa Sofia avem nevoie de un desen scos la imprimanta in 3 exemplare. Decupam fiecare parte a corpului cu foarfeca. Oprim un exemplar pentru a avea intregul model.


Inainte de a lucra cu fondantul trebuie scos cu cateva ore la temperatura camerei. Coloram o bucata cu colorant mov pentru a face rochita, eu restul le-am pictat. Pentru a face rochita intindem fondantul mov si decupam cu un cutit mic, pe marginea modelului.


La fel procedam si cu celelalte forme din desen sau putem decupa totul dintr-o singura bucata si cu pensula pictam fiecare parte a desenului in functie de model.


Nu stiu daca am explicat eu cum trebuie si nu am avut nici timp sa pozez procedeul. Eu m-am insiprat de aici si poate va este si voua folositor.


Pregatim blatul


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava de la aragaz) si o dam la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc mediu.


Intre timp pregatim crema:


Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un vas, peste care turnam frisca lichida. Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere ( atentie, nu trebuie sa fiarba! ) omogenizam compozitia si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine o mixam pana isi dubleaza volumul si incepe sa se deschida la culoare. Taiem blatul de tort in 3.


Il insiropam cu lapte indulcit sau un sirop oarecare si incepem asamblarea, blat insiropat - crema - blat insiropat - crema - blat - crema.


Deasupra punem frisca pe care o mixam bine ( oprim din frisca pentru a face niste moate - optional ).


Peste frisca am pus-o pe Printesa Sofia si am mai ornat cu cateva floricele din fondant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa Sofia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mena29 1

14.01.2014, 17:42

Ce tort dragut,Danuco!

RuxyRux 1

14.01.2014, 19:55

Wow! Ce frumusete!

laura_n 1

15.01.2014, 15:43

felicitari, in primul rand pentru rabdare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu capsuni si ciocolata