Tort printesa Sofia

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 14 Ian 2014 | 4297 vizualizari

 

Tortul acesta l-am facut pentru noua noastra prietena Madalina, care este si colega cu Andutu.

Nu este el unul foarte reusit, insa speram noi ca a fost pe placul sarbatoritei pentru ca l-am facut cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 10 oua
  • 500 g de zahar tos
  • ~ 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 500 g faina
  • esenta vanilie
  • pentru crema ganache:
  • 700 g ciocolata menaj
  • 720 ml frisca lichida
  • pentru printesa sofia:
  • ~300 g zahar pudra coronita
  • 1 punga bomboane marshmallow - 100 g
  • 2 linguri apa
  • pentru ornat:
  • 600 ml frisca
  • bomboane in forma de inimioara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort printesa Sofia:

Cu o seara inainte de a face tortul, facem fondantul:


Punem bomboanele intr-un vas peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la bain marie, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit incepem sa daugam zaharul pudra amestecand cu lingura, din momentul in care nu se mai poate amesteca cu lingura incepem sa framantam cu mana. Trebuie sa iasa ca un aluat moale si pufos. Dupa ce l-am famantat bine il invelim intr-o folie si-l dam la frigider pana a 2 a zi. Se poate pastra o luna in frigider.


Pentru printesa Sofia avem nevoie de un desen scos la imprimanta in 3 exemplare. Decupam fiecare parte a corpului cu foarfeca. Oprim un exemplar pentru a avea intregul model.


Inainte de a lucra cu fondantul trebuie scos cu cateva ore la temperatura camerei. Coloram o bucata cu colorant mov pentru a face rochita, eu restul le-am pictat. Pentru a face rochita intindem fondantul mov si decupam cu un cutit mic, pe marginea modelului.


La fel procedam si cu celelalte forme din desen sau putem decupa totul dintr-o singura bucata si cu pensula pictam fiecare parte a desenului in functie de model.


Nu stiu daca am explicat eu cum trebuie si nu am avut nici timp sa pozez procedeul. Eu m-am insiprat de aici si poate va este si voua folositor.


Pregatim blatul


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava de la aragaz) si o dam la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc mediu.


Intre timp pregatim crema:


Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un vas, peste care turnam frisca lichida. Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere ( atentie, nu trebuie sa fiarba! ) omogenizam compozitia si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine o mixam pana isi dubleaza volumul si incepe sa se deschida la culoare. Taiem blatul de tort in 3.


Il insiropam cu lapte indulcit sau un sirop oarecare si incepem asamblarea, blat insiropat - crema - blat insiropat - crema - blat - crema.


Deasupra punem frisca pe care o mixam bine ( oprim din frisca pentru a face niste moate - optional ).


Peste frisca am pus-o pe Printesa Sofia si am mai ornat cu cateva floricele din fondant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa Sofia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mena29 1

14.01.2014, 17:42

Ce tort dragut,Danuco!

RuxyRux 1

14.01.2014, 19:55

Wow! Ce frumusete!

laura_n 1

15.01.2014, 15:43

felicitari, in primul rand pentru rabdare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe