Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril

de nana in Torturi, 8 Noi 2011 | 4618 vizualizari

 

Pentru ca ieri am mancat un tort foarte bun, de ziua de nastere a unei colege, m-am gandit sa-l fac si eu azi pentru sotul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina alba
  • 4 oua intregi
  • bicarbonat
  • 1 plic frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 150 ml lapte
  • compot de mere
  • 1/2 lingurita cacao
  • 1 lingurita ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril:

Frisca: pentru ca am folosit frisca la plic, am preparat-o conform instructiunilor de pe verso si am mai pus in plus 1 pliculet de intaritor de frisca ca sa stea mai bine pe tortulet. Si am pus-o la frigider.


Blatul: am separat albusul de galbenus; albusul si zaharul l-am amestecat bine-bine cu mixerul pana a rezultat o spuma consistenta; apoi, pe rand am pus galbenusurile, bicarbonatul, cacao si faina (si am amestecat incontinuu cu mixerul pana s-au amestecat toate si a rezultat o coca consistenta). Compozitia am pus-o intr-o cratita joasa (in care am pus un pic de ulei, si l-am intins frumos pe fundul cratitei; daca ai la indemana hartie cerata o poti pune, eu nu am avut si am folosit un pic de ulei). Intre timp aprinzi cuptorul si lasi 5 minute sa se incalzeasca; pui si o cratita mai mica cu apa jos in ler ca sa nu se arda blatul. Si apoi pui cratita cu coca la cuptor pentru aproximativ 15 minute (iti vei da seama ca e gata, pentru ca incepe sa miroase... si verifici blatul cu scobitoarea). Cand e gata scoti checul si il pui pe o tava/farfurie mai mare cu fundul in sus. Si lasi un pic sa se raceasca.


Apoi incepi sa ornezi tortul: insiropezi blatul cu sucul din compot, apoi pui merele din compot pe toata suprafata blatului, asa incat sa nu ramana spatiu. Deasupra merelor pui frisca (dar nu imbraci tortul in frisca, trebuie sa se vada 3 straturi: blatul, merele si frisca). Optional langa mere poti pune si visine/cirese/portocale.


Cand e gata il dai la frigider pana se raceste complet blatul. Din pacate am uitat sa fac poze in timp de preparam tortul, asa ca vedeti doar poze de final


E asa de bun si racoros, perfect pentru un desert. Sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

babi5 1

31.08.2013, 08:23

ianculubita 1

31.08.2013, 11:52

LA MULTI ANI FRUMOSI!!

tanyapatap 1

31.08.2013, 18:45

La multi ani!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema diplomat