Tort Red Velvet

de miremirc in Torturi, 22 Ian 2012 | 3678 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 lg suc lamaie
  • 1 lg otet
  • 350 ml piure sfecla rosie
  • 250 g faina
  • 225 g unt
  • 225 g crema de branza (Philadelphia, Almette, Mega Image...)
  • 500 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 1/2 lgt extract de vanilie
  • un varf cutit sare

Crema :

  • 400 g crema de branza
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg smantana
  • 1 lgt extract vanilie
  • 1 lgt extract migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet:

Pentru blat : spalam o sfecla mai mare si o punem la fiert in apa. Cand furculita intra usor in sfecla, inseamna ca este fiarta. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja, apoi cantarim 350 g si o facem piure cu blenderul vertical. Piureul il amestecam cu sucul de lamaie stors si cu otetul.


Separat, mixam untul spuma cu crema de branza, zaharul, ouale pe rand si extractul de vanilie.


In alt vas amestecam faina, sarea si praful de copt. Peste faina incorporam compozitia cu sfecla rosie si omogenizam. aceasta compozitie o impartim in 3 si coacem 3 blaturi (d=24 cm). Fiecare blat il lasam la copt pana se coace frumos. Verificam cu scobitoarea daca s-a copt.


Pentru crema : amestecam toate ingredientele bine, lasam putin crema la frigider sa se intareasca daca e prea moale , apoi putem umple cele 3 foi cu aceasta crema pufoasa si delicioasa.Cine doreste o crema mai dulce, poate adauga in plus 100 g zahar pudra.


Spor la gatit !

Sursa mea de inspiratie : Bucatar sub acoperire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

deyutzky 1

23.01.2012, 12:09

frumosss

Criss 1

23.01.2012, 17:23

Superb! Si bio, daca e colorat cu suc de sfecla.

CaroleCuisine 1

23.01.2012, 21:53

Foarte frumos e ..are un aspect superb..felicitari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache