Tort Raffaello

de madi_marin in Torturi, 10 Aug 2010 | 12605 vizualizari

 

Episodul 3 al serialului ,,Torturi cadou,,. Sursa de inspiratie a fost ,,Prajitura Raffaello,, by Laura Sava.

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 300 g nuca de cocos
  • esenta de migdale
  • Crema :
  • 700 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • Ornat:
  • 100 g nuca de cocos
  • bomboane Raffaello
  • figurine de ciocolata neagra

   

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaello:

Din ingredientele date iese un tort cu 3 blaturi si diametrul de 26 cm.


Blaturi: se coc pe rand in forma detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt cele trei blaturi. Pentru un blat: 2 oua,2 linguri cu faina, 50 g zahar , 100 g nuca de cocos si esenta de migdale. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul apoi se adaugape rand galbenusurile, nuca de cocos, faina si esenta. Se omogenizeaza bine si se toarna in forma . Se coace blatul cam 15 minute. Se da la racit. Asa se procedeaza cu toate cele trei blaturi.


Crema: se pun pe foc foarte mic ciocolata rupta in bucatele si frisca lichida. Se lasa sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Se toarna intr-un castron si se bate, asa calda, cu mixerul cam 10 minute. Apoi se da la rece amestecand din cand in cand pana capata consistenta.


Montare: se alterneaza blaturile si crema, pastrand o cantitate din ea care ne va folosi la imbracarea tortului. Se orneaza pe margine cu nuca de cocos rumenita foarte putin intr-o tigaita uscata. Se pun deasupra bomboanele Raffaello si ornamentele de ciocolata neagra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mnemonis 1

16.08.2010, 10:36

intr-adevar acest tort a fost un cadou !
iar destinatarul a fost fff incantat !
o bunatate de tort ,cel mai adevarat!
bravo madi ,esti intr-adevar o gospodina desavarsita! te pupa colega ta!!
astept invitatia ,stii tu despre ce vorbesc!

madi_marin 1

16.08.2010, 10:41

colega....nu ma mai lauda atat ca imi iau nasul la purtare.... si o sa vina si invitatia....

jolygina 1

04.06.2013, 23:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si ciocolata