Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 25 Mai 2012 | 10320 vizualizari

 

De ce Red Velvet Spirala?! pentru ca de foarte mult timp mi-am propus sa incerc red velvet sau catifea rosie, iar de curand am vazut la miha tortul ei spirala, astfel s-a nascut red velvet spirala, care a avut un succces incredibil, prima reactie pe care a avut-o familia mea, a fost Wow!!!!
Pentru blatul red velvet am folosit colorant de la wilton, stiu ca nu este sanatos, insa nu folosesc coloranti alimentari in fiecare zi, asa ca pentru o ocazie speciala zic eu, ca nu-i foc, insa daca nu doriti sa folositi coloranti puteti incerca sa colorati blatul cu sfecla rosie, insa nu veti avea o culoare atat de intensa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita colorant rosu ( wilton, daca aveti alta marca s-ar putea sa intre mai mult )
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 250 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • vanilie
  • pentru ornare:
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g unt/margarina
  • 3 linguri lapte
  • putin miez de blat
  • bomboane argintii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache:

Ma intai pentru aceste tort se va pregatiti crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.

Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine cu intaritorul de frisca, pana devine o spuma, dupa care se adauga si vanilia. Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, dar sa nu uitati de ea acolo :D:)), apoi se mixeaza fara grija.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam, pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si colorantul alimentar, se omogenizeaza bine.

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt se scoate din tava, se rastoarna pe un prosop umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza usor, cat este cald si se lasa asa 10-25 minute, dupa care derulam blatul si-l ungem cu crema ganache din care vom oprii cateva linguri pentru a pune deasupra.

Se taie blatul in 4 parti egale, dupa care se ia prima fasie si se ruleaza, apoi se aseaza direct pe platou, celelalte fasii se vor aseza in continuarea spiralei formate din prima fasie.

Peste spirala vom pune restul de crema si glazura de ciocolata alba pe care o vom face asa:

Se topeste ciocolata cu untul si laptele la foc mic, se omogenizeaza si se lasa putin la rece pana cand incepe sa se intareasca.

Se orneaza cu putin miez de blat si bomboane argintii sau dupa bunul plac.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

mihaelar63 1

07.08.2012, 22:28

La multi ani alaturi de cei ce-i iubesti !!!

Dana Cristea - pusikmea 1

08.08.2012, 08:24

Multumesc tuturor pentru urari

Rahela Velicu 1

19.12.2017, 21:58

la favorite!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet