Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 25 Mai 2012 | 6334 vizualizari

 

De ce Red Velvet Spirala?! pentru ca de foarte mult timp mi-am propus sa incerc red velvet sau catifea rosie, iar de curand am vazut la miha tortul ei spirala, astfel s-a nascut red velvet spirala, care a avut un succces incredibil, prima reactie pe care a avut-o familia mea, a fost Wow!!!!
Pentru blatul red velvet am folosit colorant de la wilton, stiu ca nu este sanatos, insa nu folosesc coloranti alimentari in fiecare zi, asa ca pentru o ocazie speciala zic eu, ca nu-i foc, insa daca nu doriti sa folositi coloranti puteti incerca sa colorati blatul cu sfecla rosie, insa nu veti avea o culoare atat de intensa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita colorant rosu ( wilton, daca aveti alta marca s-ar putea sa intre mai mult )
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 250 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • vanilie
  • pentru ornare:
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g unt/margarina
  • 3 linguri lapte
  • putin miez de blat
  • bomboane argintii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache:

Ma intai pentru aceste tort se va pregatiti crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.


Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.


Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine cu intaritorul de frisca, pana devine o spuma, dupa care se adauga si vanilia. Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, dar sa nu uitati de ea acolo :D:)), apoi se mixeaza fara grija.


Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam, pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si colorantul alimentar, se omogenizeaza bine.


Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.


Dupa ce s-a copt se scoate din tava, se rastoarna pe un prosop umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza usor, cat este cald si se lasa asa 10-25 minute, dupa care derulam blatul si-l ungem cu crema ganache din care vom oprii cateva linguri pentru a pune deasupra.


Se taie blatul in 4 parti egale, dupa care se ia prima fasie si se ruleaza, apoi se aseaza direct pe platou, celelalte fasii se vor aseza in continuarea spiralei formate din prima fasie.


Peste spirala vom pune restul de crema si glazura de ciocolata alba pe care o vom face asa:


Se topeste ciocolata cu untul si laptele la foc mic, se omogenizeaza si se lasa putin la rece pana cand incepe sa se intareasca.


Se orneaza cu putin miez de blat si bomboane argintii sau dupa bunul plac.


Se da la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

lia maria 1

07.08.2012, 20:22

La multi ani sanatosi si frumosi alaturi de cei dragi !

mihaelar63 1

07.08.2012, 22:28

La multi ani alaturi de cei ce-i iubesti !!!

Dana Cristea - pusikmea 1

08.08.2012, 08:24

Multumesc tuturor pentru urari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tortul Martisor