Tort spirala Diplomat

de claudiaO in Torturi, 11 Dec 2013 | 3002 vizualizari

 

Pentru ziua de Sfantul Andrei am pregatit piticului meu un tort delicios :) ca doar astepta baiatul musafiri la petrecere

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de portocala si lamaie
  • esenta de vanilie
  • CREMA:
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de vanilie (500 ml lapte +4 linguri de zahar)
  • fructe : 2 banane,2 portocale,1 cuitie de ananas in sirop 400 gr. visine congelate (trebuia sa pun kiwi, dar cum nu am gasit am inlocuit cu visine ;ideea era sa fie ceva acrisor si colorat :P )
  • ORNAMENT:
  • prietenul lui Edi - ratoiul DONALD realizat de mami din ciocolata topita, aplicata peste un desen facut pe o hartie de copt
  • visine si portocala glasata
  • frisca
  • fulgi de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala Diplomat:

Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul; separat frecam galbenusurile cu uleiul; punem galbenusurile putin cate putin peste albusuri, apoi punem faina amestecata de dinainte cu praful de copt; punem coaja de portocala si lamaie si esenta de vanilie si dam la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt cca juma de ora.

Pregatim crema :visinele se pun la dezghetat si scurs cu ceva timp inainte de a ne apuca de tort :)

Taiem fructele cubulete si le lasam la scurs. Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic cu cele 4 linguri de zahar si 500 ml lapte, dupa care o lasam la racit.

Batem frisca si punem o parte din budinca - daca o punem pe toata va iesi crema ceva cam moale - asa cum mi-a iesit mie :P, apoi amestecam cu fructele si punem niste esenta de rom - daca aveti la indemana niste gelatina se poate utiliza si intari crema - eu una nu am avut.

Dupa ce s-a racit blatul , il taiem in fasii egale - mie mi-au iesit 4 -si punem crema cu fructe peste si rulam, apoi asezam pe platou pe verticala; continuam spirala si cu celelalte 3 fasii.

Acoperim totul cu crema, pe margine punem frisca si fulgi de cocos. Deasupra plasam "Desenul" de ciocolata apoi facem niste moate de frisca - pe fiecare mot am plasat cate o visina, la fel si la baza tortului, iar pe langa Donald am pus bucatele de portocala glasata ca sa aiba ce ciuguli in caz de i se face foame :P.

Cam asta este tot:pofta buna! noi am avut :)

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate face cu orice combinatie de fructe - proaspete sau din compot

RETETA IN IMAGINI

Tort spirala Diplomat-0
Tort spirala Diplomat-1
Tort spirala Diplomat-2

COMENTARII (24)

Geanina87

Geanina87 1

11.12.2013, 17:51

LUK

LUK 1

11.12.2013, 21:54

frumos si bun

claudiaO

claudiaO 1

12.12.2013, 09:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!