Tort Steluta

de anca_rm in Prajituri, 4 Dec 2013 | 5227 vizualizari

 

Este o combinatie facuta dupa mine si cu ce am avut prin casa . A iesit delicioasa .

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 7oua
  • 7 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr nuci prajitesi taiate grosier

Pentru crema :

  • 300 gr branza dulce
  • 400 ml frisca vegetala
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie

Extra :

  • 250 gr mure congelate sau proaspete
  • 50 gr nutela
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Steluta:

Blatul :Pregatim forma de copt , eu am folosit o forma de silicon steluta, o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina Pornim cuptorul la 180 grade . Separam ouale : albusul il punem intr-un vas in care putem mixa , galbenusul intr-un vas mai mic Albusul il batem cu un praf de sare pana cand devine pufos Punem zaharul , cate o lingura mixand continuu pana devine spuma tare , sa nu curga cand intoarcem vasul Punem zaharul vanilat si renuntam la mixer Adaugam galbenusurile amestecand ,cu o lingura de lemn sau spatula, usor

Punem faina, praful de copt, cacao si nucile si omogenizam . Turnam compozitia in forma si dam la cuptor Facem testul cu scobitoarea dupa aproximativ 25 minute Cand nu se mai ia nimic pe scobitoare scaotem blatul din cuptor si lasam la racit .

 Crema:Branza impreuna cu zaharul o frecam pana avem o pasta fina Frisca o batem cu mixerul pana se intareste Punem frisca cu branza in acelasi vas , adaugam vanilia si amestecam. Punem la rece si lasam pana cand se raceste blatul si il putem taia Cand este rece blatul il taiem astfel incat sa obtinem 3 parti egale Impartim crema in 3 si murele decongelate in 2 (lasati cateva si pentru decor) Prima parte din blat o asezam pe platou si punem o treime din crema , deasupra presaram mure , punem a doua parte din blat .Pe aceasta o ungem cu crema fineti si deasupra punem crema de branza , presaram din nou mure . Punem si a treia parte de blat si ungem cu crema deasupra . Murele lasate pentru decor le asezam si pe ele si dam totul la frigider .

 

TIPS-URI

1

daca aveti o forma steluta aveti grija cand scoateti blatul sa nu se rupa colturile

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Steluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

anca_rm 1

05.12.2013, 09:13

Iri multumesc

anca_rm 1

05.12.2013, 09:13

Laura

anca_rm 1

05.12.2013, 09:14

Miha

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec in doua culori