Tort(tarta)

de Ina in Torturi, 20 Iun 2010 | 2865 vizualizari

 

L-am numit asa fiindca s-a dorit a fi o tarta, dar a sfarsit prin a fi un tort.... :D

 

INGREDIENTE

 

  • 3 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu  scortisoara
  • 80 g. unt
  • 100 g  cu miez de nuca, bucati

  Blat :  

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • o  esenta de rom

  Pentru sirop:  

  • 3  linguri cu zahar, pentru  caramerizat
  • 250 ml. apa
  • o esenta de rom

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort(tarta):


Merele le-am taiat felii si le-am asezat ca la tarta, in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Am presarat zahar, scortisoara, miez de nuca si bucati de unt si am pus tava in cuptor, pana au inceput merele sa miroasa si sa se inmoaie putin.


Blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina , praful de copt si esenta. Am turnat aceasta compozitie peste merele coapte , apoi am mai pus in compozitie si bucati de mere coapte, impreuna cu miez de nuca. Am pus totul la cuptor, pentru cca. 35 minute.


Pentru ca mi s-a parut prea simplu pentru un tort si prea inalt pentru o tarta, l-am insiropat ( zaharul il caramelizam, adaugam cu grija apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul, iar cand se mai raceste adaugam esenta de rom ) la baza si l-am ornat cu frisca si topping de zmeura.


Ce a iesit, vedeti in imagini, iar daca va spun ca este delicious, trebuie sa ma credeti pe cuvant.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort(tarta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (62)

Ina 1

27.06.2010, 07:30

iar nuca, marul si scortisoara dau o aroma... Anamaria! Bine ai revenit!

onuta 1

08.07.2010, 12:29

aici chiar te rog sa mi opresti cea mai mare portie.

Ina 1

10.07.2010, 21:38

cu placere....data viitoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni

de oanapl 5

ieri la 23:39

Taci si inghite

de oanapl 5

ieri la 23:31

Aperitiv placinta cu branza sarata

de GeorgiG 5

ieri la 22:07

Macrou la gratar

de Lau 9

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de iaurt cu rodie