Tort teren de fotbal

de Criss in Torturi, 6 Iun 2012 | 10526 vizualizari

 

Nu-mi vine sa cred ca am uitat sa postez acest tort. :) L-am facut cu cateva saptamani in urma, pentru puiutul meu care a implinit 9 ani. Un tort simplu de facut si cred eu, de efect pentru copii. Am preferat un tort ornat cu frisca, desi daca l-as fi acoperit cu pasta de zahar, cu siguranta ar fi iesit mult mai frumos. Dar am preferat gustul in locul aspectului. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 zahar vanilat
  • -1 plic praf de copt
  • + biscuiti sau piscoturi (eu am avut biscuiti de la scoala) pentru minge
  • Crema:
  • -500 ml frisca
  • -5 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -2 albusuri
  • -2 plicuri gelatina
  • -500 ml lapte
  • -1 lingura amidon sau faina (am ingrosat pentru ca la o reteta am primit un comentariu de la cineva, unde spunea ca n-a gasit amidon si a inlocuit cu amoniu !!! si ca nu s-a putut manca prajitura, ca mirosea toata casa ca la salonul de coafura)
  • -1 cutie compot de piersici
  • -300 g capsuni
  • Pentru ornat:
  • -500 ml frisca
  • -cacao colorant verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort teren de fotbal:

Blat:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.  Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea.  

Crema: Gelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema si are consistenta unei smantani. Cand crema e fiarta, se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma , se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot , doar sa se raceasca. Cand e suficient de rece, se amesteca cu frisca batuta.  

Asamblare: Mai intai (ca sa nu avem surprize ca nu ne ajunge crema) pregatim mingea. Umezim o folie alimentara si tapetam un bol cu folia. Biscuitii ii inmuiem in siropul de la compot si tapetam cu ei peretii bolului. Turnam crema, punem fructele si din nou crema si ultimul strat va fi de biscuiti. Dam castronelul la frigider si ne ocupam de terenul de fotbal. :) Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie, punem primul blat, insiropam putin cu sirop de compot, punem crema si fructele si cel de-al doilea blat. Dam la frigider minim 5 ore. Eu le-am lasat peste noapte .

A doua zi rasturnam blatul pe o tava. In mijloc unde vom pune mingea ungem cu putina frisca, apoi asezam mingea. Ornam mai intai mingea. Acum drept sa spun deometria n-a fost niciodata punctul meu forte, drept urmare pentagonul si hexagoanele n-au iesit ca la carte. Trasam cu frisca alba portile si linia de pe mijlocul terenului, ornam marginea cu frisca alba si apoi cu frisca verde facem iarba de pe teren. Ar fi iesit si mai bine daca mi-as fi dat silinta mai mult, insa timpul ca de obicei imi e dusman.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort teren de fotbal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

iry-gabriela 1

06.06.2012, 21:49

arata extraordinar

cocolina 1

06.06.2012, 23:15

arata excelent de frumos

Criss 1

07.06.2012, 06:28

Multumesc mult dragele mele.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Teren de Fotbal