Tort trenulet

de Criss in Torturi, 18 Mai 2011 | 3836 vizualizari

 

Din motive de sanatate n-am fost prea activa in ultimul timp, insa sper sa recuperez. De o luna tot umblu pe la medici, aparent sunt sanatoasa tun si totusi ma simt rau. Sper sa aflu intr-o buna zi si cauza...
In fine, sambata am facut pentru Alex un tort care se vroia a fi trenulet, ...sau ma rog, tentativa de trenulet. :)
Sigur ca nu ma multumeste rezultatul insa Alex, mare iubitor de trenuri a fost foarte incantat si asta e tot ce conteaza. Daca i-a placut copilului nu mai conteaza ca nu prea seamana a trenulet, ca e mai degraba o corcitura intre un tren si un camion . In fine, Alex a fost tare fericit.
Crema e din branza de vaci, frisca naturala sanlacta si bucatele de capsuni, rotile sunt biscuiti Milka iar cosul de fum e dots cu capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -1 zahar vanilat
  • -8 linguri faina
  • -1 praf de copt  
  • Crema:
  • -300 g branza de vaci
  • -300 g capsuni
  • -150 g zahar (se poate si mai mult daca va place mai dulce)
  • -400 ml frisca naturala  
  • Pentru decor:
  • -400 ml frisca vegetala Meegle
  • -colorant
  • -200 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Pentru blat, se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa, uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile spuma. Se coace blatul in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitoarei.


Pentru crema, se amesteca branza cu zaharul pudra si capsunile taiate bucati. Amestecand cu mixerul, acestea se vor zdrobi insa nu de tot, ramanand bucatele de capsuni in crema. Frisca se bate spuma tare si daca e cazul se poate adauga un pliculet de gelatina hidratata. (Eu mi-am pregatit gelatina insa n-am adaugat-o pentru ca mi s-a parut destul de tare crema.)


Frisca se amesteca cu crema de branza.


Blatul se taie in doua pe mijloc, apoi se da forma locomotivei si vagonului, se umple cu crema si se decoreaza dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

lilik 1

20.05.2011, 04:01

sanatate multa scumpa
iar despre trenulet e SUPER si delicios

Criss 1

20.05.2011, 08:01

Multumesc Lilik.

gaby_gabytza 1

03.08.2011, 20:07

cat e plata pana la gara?arata super bine tortul si dupa cum arata cred k are si un gust demential

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Trenulet