Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune

de liliana114 in Torturi, 4 Aug 2016 | 1446 vizualizari

 

Am gustat acest tort la nunta unor prieteni si am ramas placut surprinsa de gustul "imbunatatit" al tortului.  Desi tortul cu mousse de ciocolata este deajuns de popular acesta varianta cu o noua aroma la fiecare strat m-a cucerit asa ca am decis sa-l incerc si acasa, iar rezultatul a fost pe masura asteptarii.
        
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom

Pentru mousse-ul de ciocolata amarue:

  • 300 gr ciocolata amarue
  • 50 gr unt
  • un plic gelatina (5 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 gr cirese (eu am folosit cirese din compot)

Pentru mousse-ul ciocolata cu lapte:

  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • un plic gelatina (5gr)
  • 50 ml apa rece
  • 250 ml frisca lichida
  • o lingura ness

Pentru mousse-ul de ciocolata alba:

  • 300 gr ciocolata alba
  • 50 gr unt
  • un plic gelatina (5 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 250 ml frisca lichida
  • 80 gr alune sfaramate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune:

Blatul:




Ouala se bat spuma cu zaharul,pana se albesc si isi dubleaza volumul, se adauga treptat uleiul, apa si esenta de rom. Separat se amesteca faina cu cacao si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitia de oua.


Blatul se coace intr-o tava cu diametru de 23 cm tapetata cu hartie de copt, pentru 20-25 minute, faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cind este gata.


Mousse-ul de ciocolata amarue:




Gelatina se lasa la hidratat in cei 50 ml apa pentru cateva minute. In acest timp, se topeste ciocolata amarue impreuna cu untul la bain-marin. Cand este topita de tot se adauga gelatina si se omogenizeaza apoi se da la rece. Se bate frisca si se amesteca cu ciocolata racita la temperatura camerei si in final se adauga ciresele.


Blatul se lasa la racit apoi se pregateste cu un inel detasabil in jurul lui si se siropeaza cu zeama de la compot.


Mousse-ul de ciocolata amarue se pune peste blat si se niveleaza frumos, altfel cand taiati tortul nu se vor vedea straturi ordonate. Se da la rece pina se intareste mousse-ul.


Mousse-ul de ciocolata cu lapte si cel de ciocolata alba se prepara la fel cu diferenta ca la mousse-ul de ciocolata cu lapte se adauga ness iar la cel de ciocolata alba alunele.


Tortul trebuie sa stea la rece cel putin 4 ore, cel mai bine ar fi sa stea peste noapte pentru a se intari suficient.


Se decoreaza dupa preferinta, eu am decorat cu niste ciocolata din comert.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

07.08.2016, 09:09

un tort delicios

liliana114 1

07.08.2016, 12:22

liliana114 1

07.08.2016, 12:23

Merci de parecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Sah- Mat