Torta della nonna

de LUK in Prajituri, 24 Iun 2012 | 3316 vizualizari

 

de pe blogul Laurei Adamache..delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 420 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte(eu am folosit doar 0.8l)
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 100 gr amidon(puteti folosi si faina daca nu aveti amidon)
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic esenta vanilie Finesse de la dr oetker
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna:

Pregatim mai intai aluatul:


Mixam galbenusurile cu zaharul si untul( la temperatura camerei). pana se omogenizeaza.Adaugam faina amestecata cu praf de copt.Framantam pana obtinem un aluat compact.Il punem intr o folie si il lasam la frigider pentru o ora.


Pregatim crema:


Amestecam galbenusurile cu amidonul.Punem putin lapte cat sa obtinem o compozitie lichida.


PUnem restul de lapte impreuna cu vanilia si zaharul la fiert.Cand a inceput sa fiarba adaugam galbenusurile,in fir subtire si amestecam pana se ingroase ca o budinca(inmomentul in care ati terminat de turnat galbenusurile mai reduceti focul).Cand s-a ingrosta ca o budinca luam de pe foc si racim.


Pregatirea tartei:


Scoatem aluatul din frigider.Impartim in 2 parti.Una din ele sa fie putin mai mare.


Daca aluatul selipeste mai framantati cu putina faina,pe blatul presarat cu faina.


Intindeti aluatul in forma rotunda.Presarati deasupra cu putina faina(pentru a nu se lipi de sucitor)Rulati aluatul pe sucitor si asezati l cu grija in tava lasand marginile mai sus.


In aluat turnati crema complet racita.


Intindeti aluatul ramas la fel ca pe primul,asezati usor peste crema,presati marginile de aluatul de jos.Intepati usor cu furculita din loc in loc.


Coaceti la 180 de grade cca 40 min.


Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

LUK 1

25.06.2012, 14:05

multumesc tuturor!

mena29 1

27.06.2012, 06:42

BuburuzaBubu 1

28.07.2012, 09:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si crema de vanilie