Tort-sarlota de iaurt cu caise

de dentistutza in Torturi, 21 Iul 2010 | 14894 vizualizari

 

In ciuda aspectului este o versiune light a clasicei sarlote. In plus,nu necesita fierbere.
Ca baza eu am folosit un chec simplu dar cu siguranta merge foarte bine cu un blat de pandispan sau-de ce nu-cu piscoturi usor insiropate dupa gustul fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • un chec oarecare ( la care nu pofteste nimeni ca atare)
  • 500 ml.iaurt cu caise sau simplu cremos la care insa adaugam 5-6 linguri zahar
  • 2 pliculete gelatina praf
  • 2 cutii smantana pt. frisca 32%
  • 3-4 linguri zahar pudra din comert
  • caise coapte
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort-sarlota de iaurt cu caise:

Checul se taie felii potrivite care se aseaza pe tava rotunda pentru servit pe care am pregatit un inel de la forma cu fund detasabil.


Gelatina se dizolva in 200 ml.apa rece si se lasa cam 15 minute. Apoi se da la microunde pentru un minut -in functie de cuptor-atat cat sa se incalzeasca foarte bine dar sa nu fiarba! Se lasa la racit.


Odata ce a ajuns la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu iaurtul.


Frisca scoasa din frigider se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se tine pe tel.


Cele doua se combina.


Se taie bucati caisele,se astern pe blatul de pe tava si se acopera cu 1/2 din cantitatea de iaurt. Urmeaza un alt strat de feliute de chec/pandispan/piscoturi ( ce aveti!) si restul de compozitie.


Se acopera cu caise taiate felii si se tine la frigider cateva ore sau peste noapte daca aveti rabdare.


Voila!!!

 

TIPS-URI

1

am specificat zahar pudra din comert deoarece-asa am aflat-contine amidon

2

pentru a scoate inelul detasabil recomand sa treceti usor cu un cutit nezimtat de jur imprejur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-sarlota de iaurt cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

dentistutza 1

21.07.2010, 22:44

e foarte racoritor si nu " lesinator" de dulce!

oly 1

29.07.2010, 22:52

Doamna, nu am atatea furculite cate as dori sa-ti acord pentru minunatia de tort! este delicios si racoros !!!!!!!..... l-am pregatit in viteza, cu piscoturi insiropate cu cafea .... a fost apreciat si de catre invitatii sotului meu !!!!!!!

Krystyan Trendy 1

26.05.2014, 15:08

ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort " Black & White" Michael Jackson