Tort-sarlota de iaurt cu caise

de dentistutza in Torturi, 21 Iul 2010 | 20764 vizualizari

 

In ciuda aspectului este o versiune light a clasicei sarlote. In plus,nu necesita fierbere.
Ca baza eu am folosit un chec simplu dar cu siguranta merge foarte bine cu un blat de pandispan sau-de ce nu-cu piscoturi usor insiropate dupa gustul fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • un chec oarecare ( la care nu pofteste nimeni ca atare)
  • 500 ml.iaurt cu caise sau simplu cremos la care insa adaugam 5-6 linguri zahar
  • 2 pliculete gelatina praf
  • 2 cutii smantana pt. frisca 32%
  • 3-4 linguri zahar pudra din comert
  • caise coapte
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort-sarlota de iaurt cu caise:

Checul se taie felii potrivite care se aseaza pe tava rotunda pentru servit pe care am pregatit un inel de la forma cu fund detasabil.

Gelatina se dizolva in 200 ml.apa rece si se lasa cam 15 minute. Apoi se da la microunde pentru un minut -in functie de cuptor-atat cat sa se incalzeasca foarte bine dar sa nu fiarba!  Se lasa la racit. 

Odata ce a ajuns la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu iaurtul.

Frisca scoasa din frigider se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se tine pe tel.

Cele doua se combina.

Se taie bucati caisele,se astern pe blatul de pe tava si se acopera cu 1/2 din cantitatea de iaurt. Urmeaza un alt strat de feliute de chec/pandispan/piscoturi ( ce aveti!) si restul de compozitie.

Se acopera cu caise taiate felii si se tine la frigider cateva ore sau peste noapte daca aveti rabdare.

Voila!!!

TIPS-URI

1

am specificat zahar pudra din comert deoarece-asa am aflat-contine amidon

2

pentru a scoate inelul detasabil recomand sa treceti usor cu un cutit nezimtat de jur imprejur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-sarlota de iaurt cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dentistutza 1

21.07.2010, 22:44

e foarte racoritor si nu " lesinator" de dulce!

oly 1

29.07.2010, 22:52

Doamna, nu am atatea furculite cate as dori sa-ti acord pentru minunatia de tort! este delicios si racoros !!!!!!!..... l-am pregatit in viteza, cu piscoturi insiropate cu cafea .... a fost apreciat si de catre invitatii sotului meu !!!!!!!

Krystyan Trendy 1

26.05.2014, 15:08

ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"