Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 753 vizualizari

 

Sau nevoia mea de eleganta...Sunt zile in care am o nevoie enorma de eleganta. Nu ma intereseaza comoditatea, vreau doar sa ma simt eleganta, sa port o pereche de pantofi cu tocuri cat mai inalte, o rochita eleganta, simt nevoia sa ma machez, sa ies in locuri elegante, sa intalnesc persoane elegante, sa vorbesc in mod elegant. Sunt zile si momente in care am o mare pofta de eleganta.
In seara aceasta vroiam sa asez in farfuria mea ceva elegant, dar in acelasi timp ceva bun, gustos. De aceea am ales aceste mici tortulete de orez.

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 1 plic de sofran
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 patratel de unt
  • 1 lingurita de ulei extravirgin de masline
  • 150 g mazare
  • 200 g bacon dulce taiat cubulete
  • 2 dovlecei micuti verzi
  • 100 g branza de tip provola (sau cascaval afumat)
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare:

Inainte de toate am pregatit mazarea. Am prajit putin in tigaie baconul (fara a folosi ulei); am adaugat mazarea congelata si am lasat-o cateva minute cu baconul amestecand din cand in cand. Am adaugat un polonic de supa de legume si le-am lasat pe foc circa 10 minute, astfel incat sa devina moale dar nu prea fiarta. Am sarat si piperat.


Am taiat dovlecelul verde in felii subtiri (cu partea larga a unei razatoare) si le-am copt pe gratar. Intr-o cratita cu maner lung am pus uleiul, putin unt si am calit putin ceapa tocata marunt (ceapa trebuie sa aibe o culoare usor galbuie, nu maronie. Se caleste la foc foarte incet). Am calit orezul, am adaugat vinul si l-am lasta sa se evapore. Am adugat din cand in cand supa de legume si am amestecat. Cand orezul era pe jumatate fiert am adaugat sofranul dizolvat in supa. Am oprit fierberea orezului cand bobul nu era inca foarte moale (al dente). Am adaugat putin unt, parmezan si am amestecat.


Am folosit forme in silicon, cele ce se folosesc si pentru muffins sau cupcakes. In fiecare forma am pus doua felii de dovlecel, in cruce, o lingura de risotto, mazare cu bacon, 2 cuburi de provola si am inchis tot cu orez. Deasupra am presarat putin parmezan. Le-am dat la cuptor preincalzit, ventilat, la 160 grade, circa 30 minute.


Le-am scos de la cuptor si din forme si...iata elegantele mele tortulete.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

19.01.2014, 09:58

Ina 1

21.01.2014, 15:17

Bun o fi preparatul, dar mie mi-au ramas ochii la bucataria ta

GretaRachita 1

21.01.2014, 23:41

Iti multumesc Ina. E universul meu. Locul pe care il iubesc la maxim

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu foietaj si bacon