Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 861 vizualizari

 

Sau nevoia mea de eleganta...Sunt zile in care am o nevoie enorma de eleganta. Nu ma intereseaza comoditatea, vreau doar sa ma simt eleganta, sa port o pereche de pantofi cu tocuri cat mai inalte, o rochita eleganta, simt nevoia sa ma machez, sa ies in locuri elegante, sa intalnesc persoane elegante, sa vorbesc in mod elegant. Sunt zile si momente in care am o mare pofta de eleganta.
In seara aceasta vroiam sa asez in farfuria mea ceva elegant, dar in acelasi timp ceva bun, gustos. De aceea am ales aceste mici tortulete de orez.

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 1 plic de sofran
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 patratel de unt
  • 1 lingurita de ulei extravirgin de masline
  • 150 g mazare
  • 200 g bacon dulce taiat cubulete
  • 2 dovlecei micuti verzi
  • 100 g branza de tip provola (sau cascaval afumat)
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare:

Inainte de toate am pregatit mazarea. Am prajit putin in tigaie baconul (fara a folosi ulei); am adaugat mazarea congelata si am lasat-o cateva minute cu baconul amestecand din cand in cand. Am adaugat un polonic de supa de legume si le-am lasat pe foc circa 10 minute, astfel incat sa devina moale dar nu prea fiarta. Am sarat si piperat.


Am taiat dovlecelul verde in felii subtiri (cu partea larga a unei razatoare) si le-am copt pe gratar. Intr-o cratita cu maner lung am pus uleiul, putin unt si am calit putin ceapa tocata marunt (ceapa trebuie sa aibe o culoare usor galbuie, nu maronie. Se caleste la foc foarte incet). Am calit orezul, am adaugat vinul si l-am lasta sa se evapore. Am adugat din cand in cand supa de legume si am amestecat. Cand orezul era pe jumatate fiert am adaugat sofranul dizolvat in supa. Am oprit fierberea orezului cand bobul nu era inca foarte moale (al dente). Am adaugat putin unt, parmezan si am amestecat.


Am folosit forme in silicon, cele ce se folosesc si pentru muffins sau cupcakes. In fiecare forma am pus doua felii de dovlecel, in cruce, o lingura de risotto, mazare cu bacon, 2 cuburi de provola si am inchis tot cu orez. Deasupra am presarat putin parmezan. Le-am dat la cuptor preincalzit, ventilat, la 160 grade, circa 30 minute.


Le-am scos de la cuptor si din forme si...iata elegantele mele tortulete.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

19.01.2014, 09:58

Ina 1

21.01.2014, 15:17

Bun o fi preparatul, dar mie mi-au ramas ochii la bucataria ta

GretaRachita 1

21.01.2014, 23:41

Iti multumesc Ina. E universul meu. Locul pe care il iubesc la maxim

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu foietaj si bacon