Trigoane cu mere si crema de vanilie.

de lilik in Prajituri, 4 Oct 2012 | 7474 vizualizari

 

am pregatit aceste bunatati de aseara pentru micul dejun...am numai cuvinte de lauda pentru ele,dar ca sa va convinceti trebuie sa le incercati ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie dreptunghiulara de aluat de foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 30 gr faina
  • 2-3 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru mere:
  • 2 mere
  • 1-2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri de apa
  • Pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere si crema de vanilie.:

Prima data pregatim crema:


amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,dupa care subtiem cu lapte.


Punem pe foc mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa,apoi punem in alt vas sa se raceasca.


Curatam merele si le taiem cubulete,apoi le punem cu zaharul si cele 2 linguri de apa pe foc,iar cand scade toata apa punem scortisoara dupa plac si dam deoparte.


Adaugam merele peste crema de vanilie si amestecam,apoi lasam sa se raceasca.


Scoatem foaia de aluat din frigider si o taiem in 6-8 patrate.


Pe jumatate din patrat,pe diagonala punem 1-2 linguri de crema cu mere,apoi inchidem in forma de triunghi si sigilam la capete cu o furculita.


Procedam astfel pana terminam aluatul.


Amestecam mierea cu laptele pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu o pensula ungem fiecare trigon in parte.


Punem trigoanele in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200° timp de 15-17 minute.


Le coacem in 2 ture pt ca aluatul are nevoie de spatiu sa se umfle.


Servim trigoanele delicioase presarate cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere si crema de vanilie." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Alexandra Elena 1

04.10.2012, 22:44

mamaieelena 1

05.10.2012, 22:16

lilik 1

07.10.2012, 19:35

Va multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si scortisoara