Trufe cremoase

de anca_rm in Prajituri, 18 Oct 2013 | 3594 vizualizari

 

Sunt ciocolatoase .

 

INGREDIENTE

  • -300 gr ciocolata
  • -150 ml frisca
  • -100 gr unt
  • -100 gr cacao
  • -3 lingurite lichior, gin , coniac (optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe cremoase:

Frisca o punem pe bain marin

Cand se incalzeste punem in ea ciocolata rupta si amestecam putin

Adaugam untul taiat cubulete si oprim focul.

Amestecam pana cand se topeste toata ciocolata si untul .

Dupa ce se racoreste putin punem bautura alcoolica , amestecam

Se da la frigider pana a doua zi .

Pe o farfurie, fund de lemn sau direct de masa punem cacao .

Luam din compozitia scoasa de la frigider cate o lingurita si o dam prin cacao.

In mijlocul trufei se poate pune visina din visinata, alune, migdala, stafide .

Trebuie sa lucram repede ca sa nu se incalzeasca untul si sa se inmoaie prea tare compozitia , daca se intampla asta nu o sa mai putem lucre cu el.

Punem trufele de o farfurie si dam din nou la frigider pana cand se servesc .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe cremoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Trufe  cremoase-0
Trufe  cremoase-1
Trufe  cremoase-2
Trufe  cremoase-3
Trufe  cremoase-4
Trufe  cremoase-5

COMENTARII (18)

anca_rm

anca_rm 1

18.10.2013, 15:30

Daniela, Lavinia, Andreea

Panacris

Panacris 1

18.10.2013, 15:36

Rocsi

Rocsi 1

18.10.2013, 19:12

Mmm se topesc in gura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!